2019. február 6., szerda

Hírek a 114. fejezetről valamint BTF 21. fejezetéről (frissülő bejegyzés!; spoiler + lefordított oldal!)

Sziasztok!

Első körben a Before the Fall manga 21. fejezetéről szólnék: Sayuri megcsinálta a fordítást, így már csak rám vár a munka, hogy a tisztítás/szerkesztés végére érjek – szépen haladok vele, több mint fele elkészült már; nagy terveim között szerepel, hogy a hétvégére be is fejezem. Majd eligazítalak benneteket az oldalára, ahová időközben az általam eddig lefordított fejezetek is kikerültek az engedélyemmel. :)
SZERK., 02. 08.: Elkészültem vele, külön posztban irányítalak majd titeket Sayuri oldalára, ha kikerül a fejezet. :)

Továbbá a héten várható a manga 114. fejezete, most már egy-két spoilert fel lehet lelni a neten – visszaemlékezős, DE kemény fejezet előtt állunk –, úgyhogy a BTF 21. fejezete ettől függően fog érkezni, szóval lehet, hogy egy-két napot még pluszban ráhúzok. :)
SZERK., 02. 08.: Kijött a nem hivatalos fejezet angolul, holnap jön a hivatalos, de jobb szeretem ennek a szerkesztését, úgyhogy kezdem a fordítását. Tervek szerint 1-3 napon belül kész leszek vele.
SZERK., 02. 09., 23:46: fordítás 100%. :)
SZERK., 02. 10., 14:03: tisztítás és szerkesztés 70%. Estefelé érkezik.
SZERK., 18:26: Shingeki no Kyojin_114. fejezet: Az egyetlen megváltás (magyar fordítás)

Fejezet címe: Az egyetlen megváltás

SPOILER: A fejezetben Zeke múltja kerül előtérbe, és megismerjük a mentorát is, a Bestia Óriás előző hordozóját.. :)  A fejezet kb. csak Zeke-ről és a gyerekkoráról, pluszban Leviról szól.
További SPOILER: visszaemlékezős jelenetben gyerek-Zeke-et láthatjuk a Bestia Óriás előző hordozójával, Tom Xaverrel, tőle örökölte a szemüveget is. Azért ilyen jó a dobásokban, mert éveken át gyakorolta Xaverrel. Rengeteg Grisha-Dina-Zeke jelenetet is kapunk, a képek alapján Zeke valószínűleg nem ért egyet a szüleivel – egyetlen panel erejéig szóba kerül Grisha húga, Faye is. Grisha nagyon durván bánik Zeke-kel, Zeke többször is sír. Láthatjuk az ominózus jelenetet is, amiben Zeke kiadja a szüleit, miután megtudja, hogy a mozgalmat le fogják leplezni.
Zeke állítólag gondoskodott róla, hogy Ymir népének ne lehessen gyermeke. (?)
Jelenbeli Zeke aktiválja azt az eszközt, amit Levi rárakott, és saját magát és Levit is felrobbantja vele... A fejezet azzal végződik, hogy a detonáció erejétől mindketten a levegőbe kerülnek, jól láthatóan csöpög a vér Levi karja-lába környékén – Az irgalmas férfi egy eldiai életét veszi...
(De azért reménykedjünk!)

Néhány, már lefordított oldal:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése