2020. augusztus 4., kedd

Hírek a manga 131. fejezetéről + más tervekről

Sziasztok!

Kicsit szabadságra mentem, pedig eddig se vittem túlzásba az életjelet a blogon... de azért igyekezni fogok, az augusztusi visszatérés meg is fog történni... hosszú ez a hónap. :D

Szóval, napokon belül érkezik a Shingeki no Kyojin manga 131. fejezete. A menetrend a jól megszokott 1-3 nap, most szeretném betartani, szerencsére több az időm is... :-) De úgyis jelzem majd, hogy haladok a fordítással.
Lentebb hoztam némi spoilert is, úgyhogy csak az olvassa el, akit tényleg érdekel. Nem vagyok semminek az elrontója...
Illetve, a fejezet fordítását követően várható, hogy végre az írással is foglalkozom – jelzem majd, hogy mi minden fog érkezni az elkövetkezendő hetekben... És ha belefér, talán a manga elejéről is hozok majd egy-két fejezetet lefordítva. (Ezt még meglátom, bár egy nagyon lelkes segítőmmel a tisztítás oroszlánrésze jó pár fejezet esetében elkészült!!!)

Szerk. 08.05: Kint az új fejezet angolul, fordítás elkezdve (90%)Pénteken estefelé hozom! ;-)


SPOILEREK





Fejezetcím: Remegés
A fejezet első felében két testvér menekülését követhetjük végig a Remegés elől. Hamar kiderül, hogy Eren korábban megmentette az egyik gyerek életét, miközben már tudta, hogy a Remegés során meg fog halni ez a fiú... Gyakorlatilag ebben a részben Eren bűntudata és fájdalma kerül előtérbe, a szabadságról gondolkodik, az édesanyjáról, és van egy adott pont, amikor a szabadságról elmélkedve a gyerek-Erent láthatjuk a Koordinátornál, mire hirtelen feltűnik a véres Armin előtte, aki valójában a hajón áll, de valahogy odakerült. A jelenet egyszer csak átcsap abba, hogy Armint Annie kirángatja ebből az állapotból, és leülnek beszélgetni. A régóta várt (már akinek) Aruani moment, amiben Annie megköszöni, hogy Armin lejárt hozzá beszélgetni, amíg ő kristályban volt, de nem érti, miért tette... Armin meg kb. ledöbben, hogy hogyhogy nem egyértelmű számára, hiszen még Hitch is folyton piszkálta... Ami a fejezet érdekessége, hogy amikor a Remegés során valóban meghal az a fiú, akit megmentett korábban Eren, egy pillanatra láthatjuk Ymir Fritzet a VALÓDI világban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése