2018. augusztus 26., vasárnap

Levi x Eren – „Álmomban már láttalak…” [soulmate AU, novella (pici manga spoiler)]


„Álmomban már láttalak…”

Soulmate AU, canon era; manga spoiler (?)

Két felvonásos Ereri szösszenet 1. felvonása, melynek alapja, hogy álmodban látod a lélektársadat.

Párosítás: Levi/Eren; mellékszálon: Erwin/Armin (és egyéb párosok)

Tartalom: Nyolcszáznegyvennégyben Eren álmai vérről, holttestek halmáról és füstölgő óriástetemekről szólnak, míg Arminé a falakon túli világ szépségeiről – a kéken ragyogó égboltról, zöldellő fűről és hatalmas fák hűvös árnyékairól. Nyolcszáznegyvenöt a változás éve.




1. felvonás

Eren álmodott. Véres, oszló testektől bűzlő álom volt, eleven és igaz; a zöld köpeny hátulján megcsillantak a Szabadság Szárnyai, ahogy a felderítő lecsapott az óriás nyakszirtjére. A kard éle a húsba mélyedt, a több méteres szörnyeteg pedig füstölögve zuhant a földre. Néhány pillanat elteltével csupán csontok, azután meg annyi sem emlékeztetett rá, hogy egyáltalán valaha létezett-e ilyen gigantikus rémség.

Ő volt az, az emberiség legerősebbje.

A felébredés borzongást hozott magával, Eren dideregve burkolta be magát a pokrócba, amit vagy az édesanyja, vagy Mikasa teríthetett rá, amikor elnyomta az álom az asztalra görnyedve. Többször fordult már elő, így nem érte meglepetésként, hogy az üléstől megfájdult a háta. Ahogy megmoccant, arra is rájött, hogy valamennyi izma elgémberedett. Fáradtan és kissé remegve nyújtózott ki.

Az asztalon felejtett gyertya a csonkjáig égett, így a házuk tulajdonképpen egész Shiganshinával borult sötétségbe. Odakint fényesen ragyogtak a csillogok, és az ötven méter magas Mária fal is csak azért tűnt ki az éjszakából, mert a Helyőrség lámpásai még mindig működtek valamennyire, noha az őrök valószínűleg nagyban húzták a lóbőrt.

Eren kilenc éves volt és izgatott, annak ellenére is, hogy milyen álomból riadt fel. Valahogy nem tudott rémálomként gondolni rá, hiszen amióta megpillantotta a Felderítő Egység kapun kivonuló tagjait, azóta közéjük vágyott. Hogy együtt harcoljanak, együtt öljék meg az emberiséget rettegésben tartó óriásokat, együtt szabaduljanak fel a több mint száz éve tartó rabságból. Még ha a családjából mindenki ellenezte – vagy ellenezni fogja, javította ki magát, mert az édesanyjának meg sem fordult a fejében, hogy ő ilyen terveket szövöget –, akkor is ezt akarta.

Talán apa lenne az egyetlen kivétel – gondolta, miközben az ablakhoz lépve kibámult. A hold kövéren, vörösbe hajolva bújt elő az egyik sötét felhő mögül; Eren egészen beleremegett a nem mindennapi látványba. Elfogta a nyugtalanság – mint mindig, valahányszor telihold volt; olyankor a furcsa, megmagyarázhatatlan elevenséggel bíró álmai is gyakrabban jelentkeztek.

Kezdetben nem mert beszélni róluk: olyasminek tűnt, mintha éjjelente valaki másnak az életéről álmodott volna; érezte a vér ízét a szájában, pedig el sem harapta a nyelvét, s érezte a lassan szétterjedő fájdalmat is a testében. Az a valaki, akiről álmodott, sokszor megsérült már az életében… és nagyon sokszor volt egyedül is.

Eren ökölbe szorította a kezét. Az álmaiba végül az apját avatta be. Az apja doktorként alig tudott valamennyi időt szakítani a családjára, mert folyton utaznia kellett – hol a Mária falon belül kellett körzetről körzetre járnia, hol egészen a fővárosig szólították –, ám mindig úgy igazította a dolgait, hogy estenként meg tudja hallgatni Eren félelmeit. Az álmok… valakinek az életéről szóltak, és ez…

– Ez azt jelenti, hogy különleges vagy, Eren – kócolta össze a haját finoman az apja, miután sokadszorra is végighallgatta az összefoglalóját. Ahogy előrehajolt, nyakában aranyló kulcs csillant meg, amiről Eren tudta, hogy a rejtélyes pincét nyitja. Az apja talán még az anyjának sem árulta el, mi lakozik odalent. Eren majd’ megőrült a kíváncsiságtól.

– Elég különleges a pincéhez? – kérdezte mohón, mire az apja elfojtott egy mosolyt.

Még nem – mondta szelíden. – De egyszer, remélem, igen.

– Ezek az álmok… – Eren habozott, mielőtt feltette volna a kérdését. – Mik lehetnek? Ki az az ember… az a felderítő – pontosított –, aki az óriásokat öli? Miért álmodok róla? Azért, mert meg fog halni?

– Máriára! – Az apja felzihált. A feltevés egyenesen megrémisztette. – Ne mondj ilyen butaságokat, fiam! Csak nem… Remélhetőleg nem… – A hangja motyogásba fulladt, és az arcára mély fájdalom ült ki. Eren utoljára akkor látott rajta ilyet, amikor megkérdezte, hogy ő is álmodott-e. Ezek szerint igen.
– Nézd, Eren. – Az apja ráemelte a tekintetét, és a szemét elfutó könnyek mögül pillantott le rá. – Akit álmaidban látsz, az az a személy, akivel a lelked összekapcsolódott. Ő a lélektársad – magyarázta –, az, akire várnod kell, amíg csak teheted.

Hát ez volt a „lélektársság”. Eren ismerte a fogalmát, hiszen a nála idősebbek lépten-nyomon erről csacsogtak. A számodra legtökéletesebb ember, az, akit egyedül neked szántak… a Másik Feled. Számtalanszor hallotta már ezeket a szavakat; legyen szó fiúról vagy lányról, fiatalról vagy idősről, mindenki arra vágyott, hogy egy nap megtalálja azt az embert, akit kizárólag neki teremtettek. A lélektársát.

– Az álmoknak jelentőségük van, Eren – magyarázta Grisha halkan. – Általuk fogod tudni, hogy ki lesz a tiéd.

– De mikor fogom megtalálni? – Eren elég idős volt már ahhoz, hogy tudja, sokan a haláluk pillanatában is a lélektársuk után vágyódtak. Nem mindenkinek adatott meg a lehetőség, hogy fiatalon megtalálja. Yvonne néninek, aki az egyik minden lében kanál, körzetbeli asszony volt, például nem, de Eren az ő esetében úgy gondolta, azért, mert a sors nem akart még jobban kiszúrni azzal a szerencsétlen férfival. (Így is az útjába sodort egy másik balféket, akit szánni lehetett a nyomorúsága miatt.)

– Ezt senki sem tudja – rázta a fejét az apja. – De biztos vagyok benne, hogy meg fogod találni, hiszen… már most részese az életednek – érintette meg az arcát. Érdes ujjai gyengéden siklottak végig a fiú bőrén, végigjárták az arcélét, megcsippentették az orra hegyét. Eren panaszosan nyögött, majd fintorgott és elhúzódott. Ez így nem volt elég izgalmas.

– A lélektársam egy felderítő – vallotta be. – Ezt biztosan tudom róla.

– Akkor ez már egy jó irány – bólintott rá az apja, elnyomva a mosolyát. – Legalább tudjuk, hol keressük. – A hosszú ujjak ismét Eren hajára simultak, a simogatás nyugtatóan hatott. Eren felsóhajtott, és hagyta, hogy Grisha a karjába vonja. Ritkaságba menő pillanatnak számított, hogy ölelkezzenek, inkább az édesanyjához szokott így bújni – pláne, hogy a doktor alig töltötte otthon az idejét –, de most mégis megtörtént. Az apja valamiért mindig is jobban megértette a szabadság iránti vágyát, mint az anyja – mintha ő is hasonlókat élt volna át Eren korában.

– Anya sosem fogja megengedni, hogy csatlakozzak a Felderítő Egységhez! – panaszolta, mire az apja felkuncogott.

– Meggátolt téged bármiben is, ha nemet mondtunk?

– Nem – ismerte el –, de…

– Akkor ezúttal se hagyd magad. – Grisha elhúzódott, nem ölelte többé. Feljebb tolta az orrán a szemüvegét, Eren pedig elszégyellte magát, mert a mozdulattól jobban megnézte magának az apját, és kiszúrta a szeme alatti sötét karikákat. Nem csupán fáradt volt, hanem teljesen kimerült. Az elmúlt napokban jóformán a végletekig hajszolta magát, annyi tennivalója akadt a körzetben, ám még így is fennmaradt, hogy Eren bánatát hallgassa. – Aki ennyire vágyik a szabadságra – mondta –, az előbb vagy utóbb megszerezni magának.

– Ne haragudj, hogy feltartottalak. Tudom, hogy annyi dolgod van, erre még én is tetézem azzal, hogy nem hagylak aludni, amikor végre van lehetőséged. Sajnálom.

– Ne sajnáld. – Grisha elmosolyodott. – Magam döntöttem úgy, hogy melletted virrasztok, fiam.

– Igen, de…

– Semmi „de”, fiatalúr.

Apa!

– Aludj egy kicsit, Eren. Álmodban látni fogod őt.

Eren szeme felcsillant. Milyen ostoba is volt! Miért is nem aludt, ha álmaiban újra láthatja a lélektársát? Mire az apja feleszmélt, már elviharzott, hogy mielőbb elaludhasson.

Onnantól kezdve minden egyes alkalommal izgatott szívdobogással feküdt le. Már értette a lélektárs kapcsolat jelentőségét, és azon gondolkodott, vajon a társa is ugyanúgy álmodik-e róla. Az ő álmai nem lehettek annyira izgalmasak: Eren, a kilenc éves Eren semmit sem tudott felmutatni a repertoárjában néhány verekedésen kívül (ha persze azt a banditás incidenst nem számolta bele, mikor megmentette Mikasa életét).

Bezzeg ő! – gondolta vágyón; a szájában érezte a szabadság ízét.

Eldöntötte, hogy az apján kívül senki másnak nem beszél az álmairól. Mivel az anyja vagy Mikasa úgysem támogatták volna a Felderítő Egységhez való csatlakozási tervét – pedig erre szükség volt, ha találkozni akart a lélektársával –, inkább bölcsen hallgatott. Talán most először gondolkodott, mielőtt cselekedett volna.

Ők úgysem érthetik – jutott el végül erre az álláspontra. Nem érthették, mert a lélektársság nem azt jelentette, hogy a lélektársad nélkül nem lehetsz boldog. Yvonne néni például férjhez egy ment férfihoz, akihez semmilyen kötelék fűzte, és nem is egy gyermekük született. Volt, aki egész életében feleslegesen várta az igazit, és így magányosan is érte utol a vég. Nem kellett feltétlenül várnod, és ha meg is találtad, nem biztos, hogy úgy akartad összekötni veled az életedet, hogy összeházasodsz. A lélektárs nem szerelmet jelentett, hanem tökéletes harmóniát. Lehetett a legnagyobb szerelem az életedben, de a leghűségesebb, legkitartóbb barát is, aki mindig melletted állt, hogy támogasson. Bármikor megjelenhetett az álmaidból. Életed utolsó… vagy éppen első perceidben. Bármikor. (És az is lehet, hogy soha.)

Eren szülei nem voltak lélektársak. Ezt persze nem az anyjától, hanem az apjától tudta meg, mert mikor szóba került Yvonne néni, és annak kapcsán a lélektársság, az anyja idegesen összepréselte az ajkát, és majdnem kiejtette a kezéből a mosatlant. Az apja, aki kivételesen az asztalnál ücsörgött, feljebb tolta a szemüvegét, és teljesen természetes hangon azt mondta, hogy „Nem, Eren, mi a kivételt képezzük.” És közben mosolygott, Carla pedig könnyektől fénylő szemével nézte őt. Sem Eren, sem Mikasa nem értette a közjátékot.

– De ha nem anya a lélektársad – ráncolta Eren a homlokát –, akkor kicsoda? És neked, anya?

– A lélektársam elhunyt – felelte erre Grisha nyugodtan. Túl nyugodtan. – Édesanyádé… Hm, az édesanyádé családalapítás helyett a Felderítő Egység szolgálatát választotta, ha úgy tetszik. Jól mondom, drágám? – sandított Carlára, aki egy kicsit sem higgadt le a válaszát hallva, sőt mintha jobban remegett volna.

– Nem fontos – rázta meg a fejét makacsul. – A lélektársam egy igazi… – Hogy mit akart mondani, az függőben maradt. Valószínűleg semmi kedveset, mert aztán észbe kapott, szabadkozott és inkább a mosatlannal foglalkozott. Ez volt az első és az utolsó alkalom, hogy Eren bármelyiküket is a lélektársáról faggatta.

Tehát vannak kivételek – gondolta Eren. A kivételek még inkább megerősítették abban, hogy hallgatnia kell. Az anyja azzal érvelt volna, hogy akkor neki is kivételnek kell lennie. Semmi kötelessége nincs a lélektársa iránt, nem kell csatlakoznia a Felderítő Egységhez. Bizonyára azzal vágott volna vissza, hogy akkor neki is csatlakoznia kellett volna a lélektársa miatt (vagy legalábbis elfogadnia, hogy szerette a szabadság iránti vágyakozás buzgóságában vásárra vitte a bőrét). Szinte hallotta a hangját: „Ott maradsz, ahol vagy, és ahelyett, hogy leöleted magad, inkább imádkozz minden egyes nap a biztonságáért! Azzal többre mész, minthogy óriások elé veted magadat!”. És talán még igaza is lett volna, ha Eren nem vágyott volna annyira kétségbeesetten a kinti világ után.
Nem – határozta el. Tényleg senkinek sem mesélhetek. Ezt a titkot… magamban kell tartanom, ameddig csak lehet.

Mikasa, aki mindig mániákusan féltette őt, bizonyosan az anyjuk pártjára állt volna. Sosem említette, hogy átélt volna ilyesmit, és nem is olyan embernek tűnt, mint aki annyira odáig lenne a lélektársi kapcsolat iránt. A szülei azok voltak, és… hogyan végezték? Elvonultak, mert kirekesztették őket, és a társadalomtól elzárva nevelték a gyermeküket, míg a banditák fel nem bukkantak.

Armint illette – nemigen sikerült gazdagítania a repertoárját –, amióta ismerte, a fiú csupán egyszer célzott rá, hogy érdekeset álmodott, aztán sietve annyiban is hagyták. Nem rémálom volt, legalábbis Mikasa kérdésére ezt felelte, hanem a Felderítő Egységről szólt, és oszló tetemek helyett a ragyogóan kék égboltban gyönyörködött, tehát valóban egy kellemesebb fajta pillanatot élt át, nem úgy, mint Eren. Ő az álmaiban mindig vérben fürdött, gyilkolt és az óriások füstölgő tetemeit figyelte. Aztán valóban annyiban hagyták ezt az egész lélektársságot. Az a három fiú megint elkezdte őket piszkálni, így Erennek megint verekedést kellett kezdeményeznie, mert „Ezt nem értheted, Mikasa, Armin becsülete forog kockán!”. Ezúttal is ugyanúgy végződött: bűntudatosan szegték le a fejüket (Mikasa is, mert természetesen ő is becsatlakozott a verekedésbe, hogy megvédje Erent és legkevésbé sem Armin becsületét), mikor az anyjuk Yvonne néni szeme előtt felelősségre vonta őket.

– Neveld meg a gyerekeidet! – vicsorított Yvonne néni, majd egy utolsó gyűlölködő pillantást követően, melynek címzettjének egyértelműen Erent szánta, kézen fogta saját porontyát, és dühösen elsietett, meg sem adva a lehetőséget Carlának a visszavágásra. Eren mindig is nagyon a bögyében volt, így senki sem csodálkozott, amiért annyira felpaprikázta magát, hogy az egész környék az ő hangjától visszhangzott.

– Igazi hárpia – kommentálta Eren, majd felszisszent; az anyja fülön csípte a szemtelenségéért.

– Te pedig igazi rosszcsont vagy, fiatalember! – korholta, és a fejét ingatta. – Hát sosem nő be a fejed lágya, Eren? – kérdezte szomorúan.

Míg Mikasa szó nélkül követte őket haza, addig Eren újra nekiesett a magyarázkodásnak:

– De anya! Armin becsülete…

– Egy szót se, fiatalember! – Carla Jaeger összeszűkítette a szemét; a hangjából kellő él valamint szigorúság csendült ki, sikeresen Erenbe fojtotta a szót.

– Igenis… – motyogta a fiú, és egészen addig, míg haza nem értek, hangját sem lehetett hallani. Karba font kézzel, durcásan ballagott az anyja nyomában, és elfordította a fejét, mikor észrevette, hogy Mikasa bámulja.

Nyolcszáznegyvennégyet írtak abban az évben.

** L & E **

Nyolcszáznegyvenötben az álmok változatlanok voltak; Levi egészen hozzászokott az ostoba kölykök kergetőzéséhez, egy poros, régi könyv bámulásához, meg ahhoz, hogy a lélektársa vagy egy komplett idióta, vagy csak egy nagyon erős szuicid hajlammal rendelkező egyén Shiganshina körzetében. Vagy mindkettő. (Mégis ki az az idióta, aki csak úgy nekiront három kölyöknek? Három olyan kölyöknek, akikről lerí, hogy hátrakötött kézzel, becsukott szemmel is a földre küldik?)

– A lélektársam egy idióta – állapította meg hangosan, mire Hanji (mert persze pont Hanjinak kellett felfigyelnie rá) felvihogott. Ő is álmodott, de hogy pontosan kiről, az titok maradt. Valakiről a Felderítő Egységből, ennyit árult el, Levit pedig pont annyira izgatta a téma, hogy egy röpke pillantással felmérje azokat az embereket, akiket Hanji körülzsongott. Nagyon rossz érzése támadt.

Mikor rákérdezett, Hanji elvigyorodott.

– Nem rólad – rázta a fejét. – Nincs ekkora szerencséd.

Pedig úgy tűnik, mégis van – szusszantott fel Levi megkönnyebbülten, aztán a homlokát ráncolta. Valószínűleg Moblit – tippelte. Moblit úgy követi, mint egy pincsikutya.

– A lélektársak kiegészítik egymást – jegyezte meg Hanji, miközben mellészökkent. Levijal ellentétben ő sosem hagyott ki egyetlen kommentet sem, és mindig rá tudott tenni egy újabb lapáttal. Most is ez történt. – Úgy tűnik, a lélektársad csöppet forrófejű.

Idióta – hangsúlyozta Levi. – Folyton bajba kerül, mert egy komplett idióta. – A szemét forgatta, és inkább Shiganshina kapujának a felemelkedését figyelte. A Mária fal túloldalán ott várta őket a szabadság, a megannyi felfedezetlen táj… és az óriások veszélye.

Levi gerince mentén hideg borzongás szaladt végig, pedig a szellő is gyengéden cirógatott. Izgatott kölykök gyűltek össze, próbálták túlugrálni a felnőtt magasságát, hogy többet lássanak; valamiért furcsa keserűséget érzett a szájában. A lélektársa ebből a körzetből származott, és nagyjából egyidős lehetett ezekkel a kölykökkel, kilenc-tíz éves, igazi bajkeverő.

Ó. – Hanji elkapta a tekintetét, ahogy a kölyköket méricskélte. Mindentudó vigyor ült ki az arcára, amitől csak még elvetemültebbnek tűnt a megszokottnál. – Azon gondolkozol, hogy melyikük lehet?

Nem, Levi nem erre gondolt. Ez a lehetőség meg sem fordult a fejében.

– Úgy gondolod… – A nyakát tekerte elkerekedett szemmel, és valaki furcsa, sípoló hangot hallatott, mintha bennakadt volna a levegője. Kellett néhány másodperc, hogy felfogja, ő produkálta. – Úgy gondolod – halkította le a hangját, mivel így is többen bámulták a kelleténél –, hogy valamelyikük… a lélektársam?

– Azt mondják, ha a lélektársad szemébe nézel, egyszerűen ráismersz. Már ha addig nem láttad őt az álmaidban tisztán. Apropó, veled mi a helyzet? Azt mondod, egy kölyök az, nem? Ha jól emlékszem, talán barna hajat említettél… meg a világ legfurcsább szempárját, se nem egyértelműen zöldet, de se nem egyértelműen kéket. A kettő keverékét.

– Túl jól emlékszel – felelte erre Levi szárazon. A kölyköket nézte, kereste-kutatta az ismerős jegyeket. A fiú, úgy látta, nem volt közöttük. – Nincs itt – sóhajtott fel. Hatalmas kő gördült le a szívéről, mégis csalódottságot érzett. Hogy is van ez? Elhúzta a száját. – Ha visszatérünk az expedícióról…

– Azonnal továbbvesszük az irányt – mondta Erwin. Levi észre sem vette, mikor csatlakozott hozzájuk. A férfi, aki mindig is jól leplezte az érzelmeit, most kifejezetten bosszúsan pillantott oldalra, az ujjongó, lelkes gyerekek felé. – Shadis parancsnok kiadta utasításba. Nem várhatunk. Dolgunk van.

– És ennek te sem örülsz – ráncolta a homlokát Hanji. Levi csak ennyit kérdezett:

– Miért nem?

– Lett volna egy kis dolgom… itt. – Erwin arca egy picit kipirult. Alig észrevehetően melegedett át, Levi elől azonban nem rejthette el. Ő mindig is jó megfigyelő volt, egyből kiszúrta a változást. Erwin Smith, a nagy Erwin Smith, akit a parancsnoki pozícióra is esélyesnek tartottak, zavarba jött egy egyszerű kérdéstől.

– Mi dolgod lett volna Shiganshinában? – húzta föl a szemöldökét Levi kérdőn.

– Na és neked? – vágott vissza Erwin nyugodtan. – Te is akartál valamit, nem?

– A lélektársát látni – kotyogott bele a beszélgetésükbe Hanji izgatottan. – Az egyik kölyök az, te is tudod. El sem hiszem, hogy sikerült kiszednem belőle egy ilyen titkot! – Áthajolt a lovon, hogy Levi oldalába könyököljön, a vége azonban az lett, hogy majdnem leesett, Levi a kitűnő reflexeinek köszönhetően ugyanis azonnal elhúzódott, amint megérezte a ráleselkedő veszélyt. Néhány felderítő kuncogott, a gyerekek, akik összegyűltek, hogy csodálják őket, vidáman, csillogó szemmel nevettek.

– Az enyém is köztük van – mondta erre Erwin halkan. – Bár ő… nem ennyire eleven – pillantott arra a két tizenéves fiúra, akik időközben összeverekedtek valami butaságon. – Ő inkább…

– Olyan, mint te! – sóhajtotta Hanji megrendülten. – Pont ettől féltem!

– Szeret olvasni – rántotta meg a vállát Erwin egy finom mozdulattal. Még ezt is kellő eleganciával vitte véghez, nem hanyagul, ahogyan Levi szokta. – Nincs benne semmi rossz. Az ő korában… még érdekes is.

– Legalább nem a verekedés köti le, mint az enyémet – fintorgott Levi. – Néhányszor látom, hogy a barátjával egy könyvet bámul, de szerintem a képek jobban lekötik, mint a szöveg. Máriára, annyira jellemző arra a kölyökre.

Hanji nevetett.

– Hihetetlen – mondta a szemét törölgetve. – Alig várom, hogy megismerjem őket!

– Miből gondolod, hogy valaha is bemutatom neked, négyszemű?

– Persze, hogy bemutatom neked! Mindketten bemutatjátok!

– Álmodik a nyomor… – dünnyögte Levi maga elé. – Biztos nem engedem, hogy valaha is a közelébe menj.

– De Levi! – Hanji a nyakát nyújtogatta, a kölyköket vizslatta. Hirtelen kifakadt: – Nem igazság, hogy Shadis nem hagyja, hogy egy kicsit körbenézzünk! Biztos vagyok benne, hogy meg tudnánk találni őket! A tiéd állandóan bajba keveri magát, a tiéd meg folyton a könyvet bújja. A korabeli kölykök biztos rájuk ismernek, ha elmondjuk ezeket! Jaj, ez annyira izgalmas lenne, és Keith… mármint Shadis! Az a rohadék! Nem akar belefutni a nőjébe, erről van szó! Ezért rohanunk ilyenkor!

– Az expedíció után… – Erwin megdörgölte a szemét; komor hangja Hanjiba fojtotta a monológot. – Az expedíció után nem biztos, hogy akarunk még ilyesmikkel foglalkozni, Hanji – mondta halkan. – Minden egyes falakon túli expedíció veszteségekkel jár, ezt mindannyian tudjátok. Vajon… Néha azon tűnődöm, vajon ezek az áldozatok tényleg hiába voltak? Vajon… eljön az a nap, amikor azt mondhatjuk, volt értelme a haláluknak? Vajon…

– Hangulatromboló. – Hanji arcáról eltűnt a mosoly. – Ez is jellemző rád, osztagvezető.

Annyiban hagyták a beszélgetést.

A Mária fal kapuja felemelkedett, Shadis parancsnok hangja pedig felhangzott. Levi nézte az egyre közeledő kinti világot, és nem értette, miért annyira nyugtalan. A jeges félelem pontról pontra csúcsosodott ki benne, összeszorította a torkát, felgyorsította a szívverését. Érezte a szapora pulzusát, érezte dobbanni a szívét – durr-durr! –, aztán a kapu becsukódott mögöttük, ő pedig a Mária fal túloldalán találta magát.

Odakint rájuk szakadt az eső – ugyanúgy, mint azon a napon, amikor elvesztette Farlant és Isabelt –, és miután visszatértek, hátra kellett maradjon egy súlyosan megsérült felderítő miatt, mert Hanji egyedül nem tudta elállítani a vérzését.

Erwin – a csalódott, letört, véres köpenyébe burkolózott Erwin – elől kullogott, és még a távolból is tisztán látszott, hogy elfordította a fejét az izgatott kölykökről. Igaza volt: valóban nem akartak már a lélektársakkal foglalkozni. Egy ilyen borzalmas expedíció után egyikük sem vágyott rá.

– Ez lett volna a rossz érzés? – tűnődött el félhangosan.

A felderítő vért köhögött fel, ahogy a kerék megbotlott egy kiálló kőben. Egy óriás szájából húzták ki – az magával vitte az egyik karját és a lábát, mielőtt Levi még olyan mélyre szántotta volna a pengéjét a nyakszirt kivágása miatt, hogy teljesen tönkretette, utána félre kellett dobnia. Hanji, akit tetőtől talpig beborított a vér, csapzott fejjel, kibomló hajjal küzdött, hogy megmentse az életét.

Levi! – szólt rá dühösen. – Koncentrálj!

Levi koncentrált. Szorított, amikor kellett, kötést cserélt, mikor az előző átázott, és megpróbálta elűzni a vissza-visszatérő jeges félelmet. Sehogy sem akart elmúlni.

Majd legközelebb – gondolta. Legközelebb megkeresem azt a kölyköt…

Alig hagyták el Shiganshina körzetét, a felderítő, akiért annyira kétségbeesetten harcoltak, belehalt a sérüléseibe, a Mária falat pedig áttörték. Shiganshinát elözönlötték az óriások, és a gyerekek nagyja meghalt.

Nyolcszáznegyvenötben, egy borzalmas, vérrel és sikolyokkal teli éjszaka után az álmok végleg abbamaradtak.




Készült: 2018. 05. 17 – 08. 26.
Megjegyzés:
1.) Grisha és Carla nem lélektársak ebben a történetben. Carla lélektársa Keith Shadis, mert nem rajongok a Grisha/Carla szálért, viszont Shadis története nagyon megfogott. Ami pedig Grisha lélektársát illeti… Akik olvassák a mangát, azok biztosan tudják. :)
2.) Egy ideje gondolkodom rajta, hogy 845-ben vajon Levi is részt vett-e azon a falakon túli expedíción, ami után Shadis átadta parancsnoki rangot Erwinnek. Mintha valamit olvastam volna ezzel kapcsolatban… Mindegy. Az én fejemben ott volt. :D
3.) Hanji és Moblit lélektársak. ^^
4.) A következő felvonásban kiderül, hogy a 104. osztag tagjainál hogyan alakul ez a lélektárs-dolog, bár ők tényleg csak említés vagy utalás szintjén fognak érkezni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése