Rólam (nemcsak pár sorban)


Rólam

Évekkel ezelőtt készült velem egy interjú még a Merengő keretében, de persze, hiába kerestem, már nem sikerült fellelnem, így kénytelen voltam ismét végiggondolni, miket mondanék el magamról. Jelenleg egyetemista vagyok, jogot hallgatok, és szabadidőmben – fú, körülbelül azóta, hogy megtanultam írni – regényeket, novellákat írok. Én vagyok az az ember, aki fordítva kezdte: előbb saját regényeket írtam, aztán pártoltam át a fanfictionökhöz.

Neten publikálni 2010. augusztus 21-én kezdtem el, ekkor került fel az első Harry Potteres fanfictionöm a Merengőre és párhuzamosan az akkor Lumos, ma már Csodaidők néven ismert oldalra. Hosszú éveken keresztül csak és kizárólag HP fandomban alkottam, azon belül is új generációs történetek születtek a „tollamból”, majd egy-egy rövidebb novellával megpróbálkoztam Cassandra Clare Végzet Ereklyéi kapcsán.

2015 őszén fellángolt bennem az animék iránti szerelem, megismertem és beleszerettem a Shingeki no Kyojinba, majd 2016 nyarán megnyitottam ezt a blogot, ahová a hosszabb történeteimet terveztem feltölteni, mostanra meg… nagyjából mindent, ami a Shingekivel kapcsolatos.

Az oldalon egyperceseket, novellákat, regényeket olvashattok tőlem, mint azt megfigyeltétek, legtöbbször Levi/Eren párosítással – ennek oka elsősorban abban rejlik, hogy angolul ellepték az ilyen ficek a világhálót, másrészt pedig, úgy vettem észre, az olvasók többségének a fantáziáját leginkább ez a páros mozgatja meg. Az évek során többször hangoztattam, hogy ez nem azt jelenti, hogy csak ilyen párosítású történeteket írok, szívesen fogadok kéréseket/ötleteket, nyugodtan lehet nekem jelezni itt, az oldalon is, vagy aki szégyenlősebb, privátban. Minden egyes véleményt/levelet nagy örömmel fogadok/fogadtam! ^^
(E-mail cím az oldalon több helyen is feltüntetett: dettanetta[kukac]gmail.com)

Egy ideje nemcsak írással, hanem fordítással is foglalatoskodom. Jelenleg én viszem a manga magyar fordítását a 91. fejezettől kezdődően, és a terveim szerint egészen a végéig is. Teljesen egyedül fordítom, tisztítom, minden nyavalyát én csinálok vele, úgyhogy ha netalántán valami gubanc akad, az én felelősségem. (Megjegyzem, a fejezetek hamarosan javításra fognak kerülni, az új külsőbe a manga új szerkesztője/tisztítója, Ryo fogja őket öltöztetni.)

Az eredeti mangán kívül a spin-off sorozat, a Before the Fall fordítását is elvállaltam, a 18. fejezettől kezdődően a 20,6. fejezetig fordítottam, onnantól kezdve közös projekt volt Sayurival a 24,5. fejezetig. A 25. fejezettől ismételten Sayuriék kizárólagos projektje.

Ami még várható, hogy a Shingeki! Kyojin Chuugakkou is terítékre kerül valamikor – a fordítását megkezdtem, valamikor feltöltésre kerül (de nem a közeljövőben). Továbbá az oldalon doujinshi fordításokat is olvashattok (majd), illetve szemezgethettek a „béna rajzaimmal” is, meg olykor-olykor egy-egy AMV-vel is, mert kb. mindent csinálok, amit nem kellene, hogy még kevesebb szabadidőm legyen. :D

Ezen a blogon kívül még van egy másik blogom, ahová ritkásabban töltök fel, mert az időm nagy részét lefoglalja a Shingeki világa, de ha már reklám: ott a nem Shingekivel kapcsolatos írásaimat lehet olvasni. Más animék, sorozatok, könyvek alapján készült írások kerülnek (majd) fel oda (ha minden igaz és semmi sem hamis :D). Link

Amit még fontos tudni, az általam vezetett blogokon kívül csak és kizárólag a Merengőn publikálok – illetve Csodaidőkről még nem szedtem le fiatalkori gyöngyszemeimet… –, úgyhogy amennyiben máshol látjátok a nevemet, kérlek, jelezzétek, hogy utánajárhassak a dolognak. Ami egyszer kikerült a netre, az már el nem tűnik onnan… és már nemcsak az enyém, de rengeteg időt és energiát ölök bele, kérlek, ne vegyétek semmibe!

(Neked pár sorodba fájna csupán, hogy írj, nekem viszont rengeteg fejfájásba, ha nem írsz…)

Kellemes felderítést kívánok, aztán ne fussatok egyetlen óriásba se, míg az oldalon garázdálkodtok. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése