Az óceán túloldalán (Ereri) – Fejezetek (foly.)

Az óceán túloldalán


MANGA SPOILER 90+
Párosítás: Levi/Eren – mellékszálon: Armin/Annie/(Bertolt), Jean/Mikasa/(Dirk), Sasha/Connie, Pieck/Porco Galliard, Zeke/Frieda; tiszavirág életűen: Eren/Pieck (öhm, kicsit jelentősebb, mint a többi halovány szál, de ez egy Ereri történet), Eren/Florian Reiss, Levi/Abel Reiss
Korhatár: +18
Tartalom:
„Eren emlékezett. Végre-valahára mindenre emlékezett. Olyasmikre is, amikre nem lett volna szabad, mert nem ebben az időben történt meg vele, hanem valamikor máskor, sokkal régebben. Neked, Eren, duruzsolta a hangocska, kétezer évvel későbbre. Hogy tanulj a hibáidból és többé ne kövesd el őket. Ez az utolsó lehetőséged, ha meg akarod őket menteni. Mikasa és Armin… Mindenkinek az élete forog kockád. A te kezedben van a sorsuk.”
Az óceán túloldalán történtek, avagy a Marley arc egy teljesen más kontextusba helyezve. A küldetés sosem fejeződött be, minden újra megismétlődött. Amikor viszont újra elkezdődött, minden megváltozott.
854-re Marley négy éve áll már háborúban, Eren Jaeger együtt vívja a barátaival, Galliarddal és Pieckkel, és közben olyan dolgokra emlékezik, amik sosem történtek meg vele – legalábbis nem most, nem ebben az időben. A vállán cipeli apja szégyenteljes bűnét is, és csak reménykedik, hogy nem lesz belőle is „áruló”.
Avagy egy Ereri fanfiction, ami 90. fejezet után veszi fel a történet szálát [Marley arc]; a múlt újraismételt változatában Eren sosem találkozott Arminnal és Mikasával, sosem élte át a Shiganshinában történt borzalmakat, az óriások pusztítását. Ez az Eren tizenkilenc éves, és Marley egyik büszke harcosa, a Támadó Óriás erejének a birtokosa. Mikasa és Armin helyett Pieck és Galliard a legjobb barátai, és elszántan küzd, hogy ne csak Grisha fiát lássák, hanem őt magát, Eren Jaegert. De nem olyan könnyű az, ha közben olyasmikre is emlékezik, amik nem történtek meg… Legalábbis nem ebben az időben.
Az elején szorosan követi a mangát, kb. annak a 98-99. fejezetéig – bár a későbbiekre is található apró utalás –, utána természetesen más irányt veszünk.
Prológus
Tartalom: A Slava erődnél vívott harc során Eren elkeveredik harcos barátaitól, és különös dolgot tapasztal. Gyakorlatilag a Marley arc 91. fejezete saját szájízre szabva.

1. fejezet – A Falakon Túli Fiú
Tartalom: Eren és barátai végre visszatérnek Liberióba, ahol találkozhatnak a családjukkal. A vacsora azonban megbolygatja egy kicsit a boldog ünneplést...

2. fejezet – A Lány a pincében
Tartalom: Sor kerül a harcosok találkozójára, amiben megvitatják, mi a helyzet Paradis szigetével. Valaki még mindig él...

3. fejezet – Emlékek egy ismeretlen múltból
Tartalom: A cím önmagáról árulkodik, Eren emlékezni kezd valamire, ami biztos, hogy nem az ő emléke. De akkor kié? Honnan?

4. fejezet – Soha, de mégis
Tartalom: Zeke az a testvér, akire mindig, minden körülmények között számítani lehet, de hiába próbál segíteni, Eren körül szétesik a világ. Reiner különös dolgokat mesél, és egy ismerős ismeretlen is jelenését teszi.

5. fejezet – Az érintés ereje
Tartalom: Eren találkozik valakivel a zuhogó esővel. A találkozás az ominózus pincejelenethez vezet a mangából, csupán teljesen más szereplőkkel. Paradis hallat magáról.

6. fejezet – Megtépett szárnyak
Tartalom: Az érintést követően Eren mindenre emlékezik már. Egy ismeretlen helyen ébred, ismerős ismeretlen emberekkel körülvéve, és nem éppen a legjobban viseli. Avagy hazatér (?) Paradis szigetére.

7. fejezet – Egy anya ölelése
Tartalom: Eren és Frieda beszélgetnek egy jót, a találkozót követően pedig Eren és Carla viszontlátják egymást.

8. fejezet – A tépelődő szövetséges
Tartalom: Eren megismeri a családját, Frieda pedig kimutatja igazi szándékait. A fejezet másik felében Eren különöset álmodik egy ismeretlen alakról, amikor pedig felébred, valaki olyat talál a cellája előtt, akinek már rég halottnak kéne lennie. Ez a világ másképp működik.
Megjegyzés: +18-as tartalomra felkészülni.

8,5. fejezet – „Mindig csak érte, egyedül őérte…” (kiegészítő novella)
Tartalom: Az első kiegészítő fejezet, amit érdemes elolvasni, mert tényleg kiegészíti a történetet. Konkrétan Marley harcosainak reakciójáról olvashattuk – hogyan reagáltak Eren elrablására. Minden egyvalakiért történik. Nem kérdés, kiért.

9. fejezet – A szabadság szövetségesei
Tartalom: Mikasa visszatér a küldetéséről, és nem hagyja, hogy Erennel így bánjanak.

9,5. fejezet – Kegyetlen, de gyönyörű világ (kiegészítő novella)
Tartalom: A második kiegészítő fejezet, ebben megismerhetjük Mikasa múltját – a banditás incidenst, az Ackerman családot, a kapcsolatát Dirkkel, és azt is, hogyan reagált a léghajón történtekre.

10. fejezet – A szerető heve
Tartalom: Eren visszatér, de nem várt fogadtatásban részesül. Végül Magath dönt a sorsuk felől.
Megjegyzés: +18-as tartalomra felkészülni. (Eren/Pieck)

10,5. fejezet – Gondterheltség
Tartalom: Zeke és Pieck édesapja beszélgetnek egyet. Nem mondhatni, hogy nem gondterheltek...

11. fejezet – Szövetség a szabadságért
Tartalom: Eren találkozik a nagyszüleivel, majd elbeszélget Mikasával a múltról. A végén új szövetség köttetik, a kérdés csupán az, hogy vajon meddig fog tartani...

11,5. fejezet – Várakozás (kiegészítő novella)
Tartalom: Galliard, Pieck és Magath elbeszélgetnek erről-arról, míg Eren szövetséget köt.

12. fejezet – Az ördög színre lép
Tartalom: Marley nem akarja annyiban hagyni, ami Liberióban történt, Zeke készül valamire, az ördög pedig nem nyugszik...
Megjegyzés: +18-as tartalomra felkészülni. (Eren/Pieck)

13. fejezet – A mészárosok
Tartalom: Marley harcosai készek megvédeni azt, ami az övék: Liberiót... és a barátjukat, Erent.

14. fejezet – Az uralkodó szolgái
Tartalom: Zeke vs Levi.

14,5. fejezet – A kötelesség (kiegészítő fejezet)
Tartalom: Paradis reakciója a szökésre.

15. fejezet – Mámor
Tartalom: Eren megismeri Kruger emlékeit, megtudjuk, mi történt Liberióban... és fény derül végre az igazságra Levijal kapcsolatban.

16. fejezet – Florian terve
Tartalom: Eren, Mikasa és Florian tervezgetnek, hogy mihez kezdjenek Paradis szigetével. Zeke hallat magáról.

17. fejezet – Az utolsó Ackerman
Tartalom: Pieck mesél a családjáról a hajón Erennek. Eren ismét Zeke-ről álmodik.
Megjegyzés: +18-as tartalomra felkészülni. (Még mindig Eren/Pieck).

17,5. fejezet – Amire nincs bocsánat (kiegészítő fejezet)
Tartalom: Pieck családja. Kiragadott pillanat Pieck gyerekkorából... Avagy táncklubok, mozgalmak és egy bűn, amire nincs bocsánat.

18. fejezet – Szemtől szemben
Tartalom: Eren és Levi találkoznak.

19. fejezet – Hét Pokol tüzében, a Mennyek árnyékában
Tartalom: Erenék eljutnak Friedához.

20. fejezet – Eutanázia
Tartalom: A történtek Levi szemszögéből. A Támadó Óriás.

21. fejezet – Világok között járva
Tartalom: Eren és Levi eljutnak a Koordinátorhoz, Abel a legjobbkor időzít, és a végén... megszületik egy döntés.

21,5. fejezet – Az ígéret (kiegészítő fejezet)
Tartalom: Eren szökése Armin szemén keresztül. Időben sokkal korábban játszódik, mint a jelenlegi fejezetek, de ide passzolt a legjobban.
Párosítás: Armin/Annie ;)

22. fejezet – Az utolsó küzdelem
Tartalom: Az utolsó küzdelem, eldől Paradis sorsa – de korántsem örökre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése