2018. február 6., kedd

Információmorzsák ^^

Sziasztok!

Iszonyatosan mostanság az inaktivitásom, de néhány nap türelmet kérek, még a héten hozni fogom A Titánok új fejezetét. Haladok vele, csak tényleg minden közbejött, aminek nem kéne, és az elmúlt napokban alig tudtam írni pár sort... Már régen befejeztem volna.

Addig is, amíg nem frissítek, gondoltam, hozok egy kis ízelítőt mindazon történetekből meg apróságokból, amiken az elmúlt hónapokban dolgoztam (áhhá, hát ezért is nem frissítek rendszeresen, mi? :D hamarosan kifizetődik a "túlbuzgóságom", ne aggódjatok :D)

Elsősorban az egyik videómat szeretném megmutatni. Mondhatni, még mindig csak bontogatom a szárnyaimat a videószerkesztés terén, de nagyon élvezem, és remélem, nektek is tetszeni fog. Minő meglepetés, Ereri videó... Hát... A blogot elnézve gondoltátok volna? :D (Ígérem, igyekszem azért más shipben is gondolkodni.)


Egy-két apró megjegyzés: Szeretem a gondolatot, hogy a gyerek!Eren és a már felderítő Levi valamikor valahogyan találkoznak. És nagyon-nagyon szeretem Carlát is (ezért neki feltétlenül szerepelni kellett.) És egy utolsó megjegyzés, egyben figyelmeztetés: a 2. évadra nézve spoileres, bár lassan egy éve, hogy kijött az első rész... (Hihetetlen. o.O)

Ami a mangát illeti, ezen a héten várható, hogy megjelenik a 102. fejezet. Amint találok angol fordításos linket, azonnal kezdem a magyarra való fordítást (fordítási idő mostanság egy-másfél napra redukálódott.)

Na és akkor a történetek, mert a többségetek biztosan ezek érdeklik a legjobban! :D

Részlet A Titánok 9. fejezetéből:

„– Leszúrta! Csináljatok valamit, tényleg leszúrta!

– Eltalálta a szívét?

– Meghalhat ennyitől?

A magas, rémült-döbbent hangok tompa mormogássá szelídültek.

– Csináljatok már valamit! – sikította Mina Carolina magán kívül. – Ne csak bámészkodjatok, csináljatok valamit!

Aztán valakik engedelmeskedhettek, mert Eren több kezet érzett, ahogy a testét tapogatják. Az ölelő karok továbbra sem engedték, legalábbis nem teljesen; hosszú ujjak indultak végig a testén, a ruhafoszlányai alá kúsztak, végigsimították a meztelen, égő bőrét. Eren egyszerre fázott és volt melege.”

(Azt hiszem, most még inkább utáltok, amiért több mint egy hónapja nem frissítettem.)

A szösszenetekről:

Valamikor a nyáron (te jó ég, milyen régen!) ígértem egy Jean/Mikasa szösszenetet. Modern!AU lenne, ahol mindannyian felnőttek már a karakterek, és most már elárulom, egy esküvő alkalmával gyűlnek össze, amire Jean kísérő nélkül érkezik. A héten hozni fogom, most már biztosan, mert kb annyi van hátra belőle, hogy átolvasom.
Addig is egy rövid részlet belőle:

„Jean gyűlölte az esküvőket. Egyrészt azért, mert mindenki undorítóan boldog volt, másrészt azért, mert nem szeretett egyedül feszengeni a párok tömegében. Az egyetlen lány, akit elhívott volna magával, egy magas, sötét hajú férfival érkezett, aki, bár legalább tíz centivel alacsonyabb lehetett nála, ráadásul kellően mogorva arccal szemlélte a vidáman mulatókat, remekül illett mellé. A napra a koronát Connie Springer megjegyezése tette fel: 
– Öregem, ez nagyon ciki.”

És azt hiszem, ezzel teljesen összefoglaltam, hogy miről szól majd a szösszenet. :D

Amit még mindenképpen meg szerettem volna említeni... Valamiért rajongok a ritka párosokért, akikre senki sem gondolna (vagy akiket egyszerűen csak elfelejtettünk, pedig remek potenciál lenne a shipben), és valahogy így adódott, hogy nekiláttam egy Uri Reiss/Kenny Ackerman szösszenetcsokornak. Igen, meg lehet kövezni, nyugodtan, rémes vagyok, tudom. :D Egy négy felvonásos szösszenet született, a napokban azt is feltöltöm.

Addig is egy rövid részlet belőle:

„Uri évtizedeket öregedett néhány év leforgása alatt. Élete utolsó évében annyira sovány lett, hogy Kenny a bordáját tapogatta, valahányszor végigcsókolta a testét, arcán a barázdák elmélyültek, a haja pedig őszbe fordult. Míg ő lassan elsorvadt, Rod legidősebbik gyermeke, Frieda Reiss kivirult. Gyönyörű és erőteljes leánnyá serdült, akinek Uri büszkén tervezte átadni az erejét. Olyasvalakivé vált, akiről Uri mindig is álmodozott: a falak következő uralkodójává, egy királynővé.”

Szabadság Szárnyai szösszenetcsokromat illetően elárulhatom, hogy a következő szösszenetben, azaz a 7. felvonásban Jean/Armin szál kerül előtérbe, Eren és Levi csupán mellékszerepet kapnak. Jelenleg írás alatt áll.

És amivel zárni szeretném ezt az egészet... Az tulajdonképpen két regény-ötlet (főszerepben Ereri szál), mindkettőt elkezdtem megvalósítani az elmúlt évben... (Szóljatok rám, hogy ne írjak egyszerre annyi mindent, mert így nem tudok rendesen frissíteni...! Rémes vagyok, tudom. Felkészültem a kövezésre, mint szegény Ymir.)

Az első ötletet az egyik barátnőm adta, aki mindenképpen szeretett volna egy olyan fanfictiont olvasni, ami egy kicsit AU olyan értelemben, hogy Levi hadnagy egy bordélyban ismerkedik meg Erennel (aki így természetesen nem a Felderítő Egység tagja, legalábbis egyelőre, de... talán történtek vele bizonyos dolgok, amik a mangában/animében is megtörténtek). Óriások léteznek, csak az egész történet került egy kicsit más kontextusba. És mivel bordély, fogalmazzunk úgy, nem sakkoznak az emberek, így maga a regény is erősen +18as lesz. Jelenleg írás alatt áll, de biztosan nem ez érkezik hamarabb (kivéve, ha nagy rá az igény.)

A másik ötlet azóta fogalmazódott meg bennem, hogy először olvastam a 91. fejezetet és az új szereplőket. Aki nem követi a mangát, annak ez egy erősen SPOILERES történet lesz: lényegében hasonló a kiindulási pont, mint a Titánoknál, Ereri szál előtérben. Eren harcos, csak nem a falakon belülről tör az emberiség életére, hanem kívülről, és annyiban különbözik a Titánoktól, hogy erősen arra a jelenetre koncentrálok, amikor Bagoly és Grisha beszélgettek, és Bagoly megemlítette Mikasa és Armin nevét. Kismilliónyi teóriám van, az egyiket fogom megvalósítani. ^^ Jelenleg írás alatt áll (Detti, a Titánokat írd, ne más sztorikat! szörnyű vagy, komolyan!), és annyira jól haladok vele, hogy egy rövid prológuson kívül már öt fejezet elkészült, a hatodikat pedig szorgosan gépelem (amikor éppen nem a Titánokkal foglalkozom... De elsősorban azért a Titánokkal foglalkozom!!!)

KÉRDÉS: ki minek örülne a legjobban? ^^ (tudom-tudom, a Titánok új fejezetének xD hát annak én is...) Akár itt is lehet jelezni megjegyzésben, ha valamelyik ötletem megtetszett, vagy ha valamiről szívesen olvasnátok (ezt már többször is mondtam, legyetek bátrak, imádom a fandomot és imádom magát az írást is), de aki itt nem szeretné, az nyugodtan küldhet e-mailt is. Annak idején valamelyik bejegyzésnél megemlítettem az e-mail címemet, ami az írással kapcsolatos... nagyon kreatívan, az itt használt nevemből adódóan:  dettanetta[kukac]gmail.com
Bármivel bármikor meg lehet keresni, szívesen válaszolok nektek. ^^

Addig is türelem, hamarosan érkezem a frissekkel! ;)

4 megjegyzés:

  1. Szia,ide irok most neked.Először is,köszönöm az új manga fejezetet mint mindig,másodszor pedig természetesen minden Ereri történet érdekel amit irsz!!:)Az a bordélyos Ereri nagyon kiváncsivá tett:D nem tudom hogy vagy vele de én jobban szeretem ha Levi a seme..nem tudom nekem adja magát..de ha esetleg más lesz a helyzet akkor is olvaslak majd:):)a lényeg hogy nagyon kiváncsivá tettél az új alap történetekkel.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! ^^
      Bárhová is írsz, nagyon köszönöm, minden egyes véleménynek nagyon örülök!
      Nem gondoltam volna, hogy pont a bordélyos lesz az úgymond befutó, de akkor meglátom, mit tehetek. ;)
      Hmmm, bevallom, egy nagyon picit én is jobban kedvelem (fordított esetben általában azt tapasztalom, hogy Levi nagyon nem karakterhű, teljesen kifordul magából...), de ettől függetlenül nem mondom, hogy nem lesz olyan alkalom, amikor Eren van felül. Szerintem ezek a szerepek nincsenek ennyire kőbe vésve a valóságban sem... :)
      Még egyszer köszönöm, hogy írtál! ^^

      Törlés
    2. Igazából engem csak az Ereri történetek kötnek le..a többi fandom mint a JeanxMikasa kicsit jobban adja magát,a mangában is összejöhetnek végül.Majd meglátjuk hogy kit-kivel hoz össze végül,drága sensei-ünk.(ha lesz ilyen egyáltalán!) A mangában persze ilyen nem lehet. Szóval ha Eren úgyis dönt hogy leteperi Levi-t,az nem baj,csak ilyenkor általában annyira OOC-karakterek lesznek hogy ott hagyom abba az egészet.:/ Szóval ha jó a történet,és nem fordítják ki a szereplőket,szívesen olvasok ilyen történeteket is.. bocsi,a végére nagyon sok lett:( :)

      Törlés
    3. Én is többnyire ebben a shipben gondolkodom (és olvasok), a többi csak úgy mellékszálként. :D Néha olvasok csak olyan történetet, amiben nincs rájuk még utalás sem. Például a ritka párosok kapcsán, akikre kb senki sem gondolna, én mégis valamiért összerakom őket, vagy ha gondolnak, akkor alig írnak róluk. Imádom az ilyesmit. :D
      Szerintem amúgy a mangában nagyon nem várható romantikus szál, én az Eremikát sem érzem (meg több helyen is olvastam, hogy Isayama sem, szerencsére... :D) Armin és Eren kapcsolatát szokták nagyon kiemelni... Hát nem tudom, nem rossz páros. Mikasa és Jean tényleg összejöhetne! :D Vagy Sashát és Connie-t tartom esélyesnek, ők aranyosak lennének. :) De ez tényleg nem egy romantikus történet, úgyhogy az is lehet, hogy teljesen kimarad belőle.
      Értem amúgy, mire gondolsz, konkrétan ugyanez az én problémám is. Ha jól is indul egy történet, mindig elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor Levit - mert általában az ő karakterével vannak ilyenkor a gondok - teljesen kiforgatják önmagából. Olyankor általában én is félbehagyom a történetet.
      Nem lett sok, azt hiszem, inkább én csiripeltem most nagyon sokat... :D
      Köszönöm, hogy írtál! ^^

      Törlés