2019. március 22., péntek

A „durr-durr” [egyperces; manga spoiler (115!)]


A „durr-durr”

Figyelmeztetés: manga spoiler (115!)
Tartalom: „Durr-durr”, csupán ennyit lehet hallani, azt is nagyon gyöngéden. Hanji számára ez is bőven elég.
Megjegyzés: Hiszem, hogy valami ilyesmi történt…


A test a folyónál fekszik, Hanji veszi észre elsőként. Nem törődik Floch fenyegető bandájával, senki sem tarthatja vissza, hogy odarohanjon hozzá, és amikor letérdel mellé, és meglátja, és a karjába húzza Levi véres, megcsonkított testét, a szíve megáll egy pillanatra, az addig reménnyel kecsegtető gondolatai kiröppennek az elméjéből. Nem marad semmi más, csak üresség, mert Levi is üresen bámul vissza rá tompán fénylő szemével, a vér, a vágás az arcán nyilvánvaló, hiányzik két ujja, a Mennydörgés Lándzsa általi detonáció pedig akár darabokra is robbanthatta a belső szerveit, noha a felszíni sérülései nem tűnnek annyira súlyosnak, hogy a végét jelentsék.

Levi halottnak tűnik.

Az emberiség legerősebbjeként számon tartott katonája legyőzötten, vértől mocskosan fekszik Hanji karjában, és Zeke… Ezt Zeke tehette… Az az ember, akiben vakon megbíztak, pedig tudták, miféle szörnyűségeket követett el ellenük. Pont Zeke… Aki közrejátszott abban, hogy Erwin is meghaljon.

És most a te életedet is elveszi – tudatosul Hanjiban, ahogy lebámul Levira.

(Durr-durr.)

Floch és az emberei beszélnek. Tartottak Levitól, amikor megindultak a hatalmas fák erdeje felé, ám most már semmitől sem kell tartaniuk. Eren gondoskodott róla, hogy Mikasát és Armint is bebörtönözzék a Felderítő Egység valamennyi tagjával egyetemben, és Hanji parancsnok, gyakorlatilag a semminek a parancsnoka, és tehetetlen, mert jóformán semmit sem tud tenni, még Levit sem tudta megmenteni…

(Durr-durr.)

A férfi fölé hajol, a remény utolsó szikrája még meglapul a hangjában, ahogy megszólal, és mintha Levi megégett ajka szavakat formálna, mintha valami nyögést hallana, de az is lehet, hogy csak beképzelte.

Levi?

(Durr-durr.)

Levi!

„Durr-durr”, csupán ennyit lehet hallani, azt is nagyon gyöngéden. De Hanji számára ez is bőven elég.

– Lőjük főbe – hangzik el a javaslat, mire Hanji megmerevedik.

Nem!

Még nem!

Nem tehetik!

(Durr-durr.)

– Halott – hallja a saját hangját, és a szíve olyan ütemben dörömböl, hogy attól fél, majd’ kiugrik a mellkasából. A Mennydörgés Lándzsáról magyaráz, a robbanásról és a következményekről, és csak reméli, Máriára, úgy reméli, hogy elhiszik neki. Sosem félt még ennyire.

(Durr-durr.)

Floch, a rohadék, mindentudó Floch persze gyanakszik.

– Én is meg tudom nézni a pulzusát – mondja. – Hadd vessek rá egy pillantást.

De nem vethet. Hanji féltőn húzza a karjába, kattog az elméje – „Meg kell védenem, meg kell mentenem, meg kell védenem, meg kell mentem!” –, Floch meg odalép hozzájuk, meg akarja nézni… És ekkor valami történik. Valami megmagyarázhatatlan furcsaság, Hanji nem akar hinni a szemének, mert Zeke él, ó, Zeke nagyon is él és virul, ép és egészséges, teljesen meztelen, és legalább annyira döbbent, mint mindenki más…

(Durr-durr.)

És ez Hanji egyetlen lehetősége.

Most! – szólítja fel magát. Ha meg akarod menteni Levit, most kell cselekedned! – És szorosabban fogja a félig halott hadnagyot, és hirtelen nem fél semmitől. A folyóba veti magát, mielőtt a Jaegeristák megállíthatnák.

Élni fognak.

Mindketten.

Készült: 2019. 03. 22.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése