2019. december 3., kedd

Hírek a manga 124. fejezetéről (frissülő bejegyzés!; spoilerek)

Sziasztok!

Napokon belül érkezik a Shingeki no Kyojin manga 124. fejezete. Nálam már beköszöntött a vizsgaidőszak, de ettől függetlenül igyekszem majd 1-3 nap alatt lefordítani. ^^ Amit előre tudok mondani, majd a januári fejezettel lesz egy kicsit nagyobb csúszás, mert a három januári vizsgám nagyon közel került egymáshoz... De ezt majd akkor úgy is jelzem.

Szokásos, ez egy frissülő bejegyzés lesz. Amint látok valami spoilert, frissítem a bejegyzést, illetve ha elkészülök majd egy-egy oldallal, hozom azt is lefordítva.

Addig is türelem mindenkinek. :D

Szerk.: Kijött angolul, kezdem a fordítást. ^^ Jelenleg 100% kész.

Link: Shingeki no Kyojin_124. fejezet: Olvadás (magyar fordítás)


Bessatsu borító:




SPOILER!

Elvileg Annie kikerül a kristályból, és a földre zuhan – ez az utolsó jelenet. :-)
A fejezet központjában mindenki kedvence, Gabi fog állni. (Remélem, érzitek az iróniát.) Ő fogja elmondani Annie kiszabadulásának hírét Arminnak és Mikasának (valószínűleg). Gabi és Reiner jelenet, Gabi egy közeli otthonba menekül Reinerral a menetelő kolosszális óriások elől, Reiner pedig mond neki valamit, mielőtt elalszik.
Úgy tűnik, rengeteg párhuzam lesz most a fejezetben. Látni fogunk egy jelenetet, amiben Gabi egy tükör előtt áll, és Erenhez hasonló módon összeköti a haját (ez azelőtt történik, hogy újfent csatába vonulna, tehát abban a házban, ahol meghúzza magát Reinerral). Lesz még egy jelenet, amiben megmenti Kaya életét (újabb párhuzam, ezúttal Sashával). Eren különösebben nem szerepel a fejezetben. (Sajnos vagy nem sajnos, Levi sem.)
Fejezetcím: Melting Away (franc tudja még, hogy fordítom :D)

Kronológiai sorrendben a fejezet RÉSZLETES tartalma:
1-8 oldal: Gabi és Reiner találkoznak a csatamezőn, sikerül egy üres házba menekülniük, ahol Reiner lepihen, Gabi pedig felköti a haját a tükör előtt, mint Eren anno. Ezt követően visszavonul a csatába.
9-15 oldal: Mikasa-Jean-Connie-Armin jelenet következik. Szóba kerül a vonatos-naplementés jelenet, majd elkezdenek egymással kiabálni. Végül egy ismerős arcú, eszelős óriás szakítja őket félbe.
16-28 oldal: Yelena és Onyankopon számba veszik a károkat a toronyból. Kayát majdnem felfalja egy eszelős óriás (talán Nile az), de Gabi közbeavatkozik, és megmenti az életét. Ezt követően együtt menekülnek el, és aztán beszélgetnek egy kicsit.
29-40 oldal: Csatamezőn vagyunk, valakit majdnem felfalnak, de Shadis megmenti az életét a csoport többi tagja előtt. Valószínűleg az egyik újonc lehet az. Yelena szemtanúja lesz az egyik óriás lemészárlásának. Láthatunk egy emléket Pixisről, majd az egyik óriás, aki gyanúsan úgy néz ki, mint ő, meghal. A tornyot füst veszi körül. Valaki fegyvert szegez Yelena fejének.
40-45 oldal: Kaya és a többiek biztonságban. Gabi a földön térdel, Mikasával és Arminnal beszélget. Armin Gabi vállára teszi a kezét. Az egyik kép ráközelít Armin szemére, majd hirtelen egy nedves padlót láthatunk. Világos haj, egy tenyér, ami felfelé mutat. Egy rakás törmeléket láthatunk, és valaki a földön fekszik egy eléggé kifacsart pozícióban. Úgy tűnik, mintha valami folyadékot köhögne fel. Annie az, és eléggé furcsa arcot vág.







3 megjegyzés: