2020. június 30., kedd

Hírek a manga 130. fejezetéről

Sziasztok!

Hamarosan érkezik a Shingeki no Kyojin 130. fejezete, így gondoltam, írok egy bejegyzést, hogy készüljetek. :-) A helyzet a következő: még mindig hátravan 1 (!) záróvizsgám (csak egyetlen egy!), úgyhogy ez alkalommal is lehetséges, hogy egy kicsit csúszni fogok az új fejezet fordításával... de igyekszem minél hamarabb befejezni.
Amint lesz valami spoiler, azt jelezni fogom lentebb. ^^

Szerk. 07.06: koreai raw már kint volt, én pedig unatkoztam a tanulnivalóm után... az oldalak megtisztítva, már csak az angol szövegre várok. :D
Szerk. 07.07: kint van angolul is, rövid fejezet, 89% már kész. :-) Holnap érkezik.
Link: 130. fejezet_magyar fordításSPOILER (!)

Szóval. Fejezetcím: emberiség hajnala (?) vagy valami ilyesmi lesz, még várom a pontosat.
Spoilerek gyors, nyersfordításban, mert kb ennyire van ma időm:
- Annie otthagyja a szövetséget, miután Hanji elmondja neki, hogy mi történhetett Liberióban. Úgy érzi, többé nincs értelme harcolni.
- Lesz egy Historia-Eren visszaemlékezés, elvileg még a Remegés elkezdése előtt (?) --> Historia megköszöni Erennek, hogy megvédte őt. Eren elmondja neki a tervét, Historia ellene van. Eren szerint az egyetlen út, és nem hagyja, hogy Historiát és a gyerekeit feláldozzák a szigetért. Historia nem tudna úgy élni, hogyha nem állítja meg Erent... mire Eren közli, hogy akkor csak használja az Alapító Óriás erejét, és azzal fogja uralni Historia emlékeit (?, elvileg nem fenyegeti meg ezzel?), mert azt szeretné, ha távol maradna ettől az egésztől. Historia azt mondja, képtelen erre, de Eren szerint képes, hiszen ő a legrosszabb lány a világon, aki egykor megmentette őt. És akkor Historia megkérdezi, hogy mi lesz akkor, hogyha ő, Historia összehoz egy gyereket. (és ezután jön egy Zeke-Eren visszaemlékezés, de már közben is van egy talán Mikasáról?)
- Eren és Zeke is beszélgetnek az Ackermanokról és a fejfájásról - ez egy visszaemlékezés lesz, miközben Eren és Historia beszélget. Zeke szerint Mikasa nem azért védelmezi, mert Ackerman, hanem azért, mert szereti. És felteszi azt a kérdést Erennek, hogyan fog majd válaszolni Mikasának. Eren: 4 évem maradt hátra. Miután meghaltam, folytatják tovább az életüket. Azt akarom, hogy boldogan éljenek.
- Elvileg a kolosszális óriások úsznak, és az utolsó oldalon egy várost láthatunk marleyi katonákkal, amit a Remegés pusztít el... és Eren óriását a katonák mögött. Elvileg hatalmas, eléggé para és nagyon sok csont látszik.
(Kicsit az idősíkot még össze kell raknom. :D)

4 megjegyzés:

 1. Köszönjük szépen és sok sikert :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Érkeznek a spoilerek... hamarosan kint lesz a fejezet angolul. :)

   Törlés
 2. Sok sikert a vizsgához, és köszönjük a munkád!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :-) Ha minden jól alakul, sikerül holnapra befejeznem, rövid fejezet lett.

   Törlés