2016. július 8., péntek

Beharangozó, hírek... avagy Isten hozott a birodalmomban :)

Nagyjából másfél hónappal ezelőtt – természetesen pont a vizsgaidőszak kezdetén, mikor máskor? – vetődött fel bennem a gondolat, hogy Attack On Titan fanfictiont szeretnék írni. Borzasztóan kevés magyar (!) ficet lehet fellelni a neten ebben a fandomban, pedig hihetetlenül jó mind a manga, mind az anime.

Nem titok, hogy a legnagyobb kedvencem Levi hadnagy – gyanítom, ezzel nem vagyok egyedül ^^ –, így a történeteim is inkább róla fognak szólni. Több párosításban is gondolkodtam – tulajdonképpen akkora kedvenc, hogy Erennel, Mikasával, Petrával vagy esetleg saját szereplővel is el tudnám képzelni, és igen, ez lehet, hogy már túlzás –, végül arra jutottam, hogy elsőnek egy Levi x Eren fanfictiont írnék meg. Amennyire a Merengőn levő hozzászólásokból kivettem, illetve a feltöltött fejezetek statisztikáját megnéztem, elsősorban ez az a páros, ami sokatokat érdekel. :) És ennek nagyon örülök! ^^

Egyelőre is voltak homályos terveim, ötleteim velük kapcsolatban, hajnalban viszont – a sokadik youtube-os fanmade videónak, no meg persze a befejező rész megnézésének köszönhetően – ihletem támadt, és most már egyre inkább látom, mit szeretnék igazán. :)

Nem tudom, kit mennyire ragadott magával ez a világ, olvasta-e a mangát vagy sem, én megtettem, de mint az lenni szokott, a számos teóriámból sok minden nem valósult meg. Nem mondom, hogy csalódott vagyok, igazából örülök, amiért nem azok történtek, amikre én gondoltam, mert így legalább megírhatom Isayama Hajime helyett.

Pontos címet még nem tudok mondani – van egy ötletem, de azt lehet, hogy inkább egy másik történetemnél használnám fel –, azt viszont elárulhatom, hogy belekezdtem az első fejezetbe. Szeretném megírni még hétfőig, mert aznap elutazom nyaralni, és leghamarabb csak 22-e délután-estére érnék haza. Ez persze nem jelenti azt, hogy a nyaralás alatt egy betűt sem fogok legépelni, ám lényegesebben kevesebb időm lesz az írásra. :)

A tervek szerint elsősorban az animét követné a történet – ezt azt jelenti, hogy azok a kevésbé lényeges változtatások, mint például Carla Jaeger halálának módja, Armin szüleinek eltűnése a falakon túli világban, élnének, nempedig a mangában történtek. Ott venné fel a fonalat, ahol az első évadnak vége lett: Annie-t a Felderítő Egységre bízták, az óriások közöttük élnek valamint lehull a lepel a Sina falban levő óriásról.

Mint említettem, elsősorban Levi x Eren fanfiction lenne, de gondolkodtam még más párosokban is mellettük, ők szigorúan mellékszálon (!). Ez a része még annyira nem tiszta, ötleteket elfogadok. Számomra szimpatikusak együtt: Connie x Sasha, Sasha x Jean, Armin x Annie, Mikasa x Jean, persze ha nagy a tiltakozás, akkor elvetem ezt az ötletet, és tényleg csak Levi-ra és Erenre koncentrálnék, ^^

Nem vagyok annak a híve, hogy a főszereplők rögtön egymásnak esnek, mert hirtelen olyan hangulatuk van, letépik a ruhát, aztán bumm, szex. Szerintem ez abszolút nem illik a hadnagyra meg Erenre, ezért lassan szeretném felvezetni a köztük kialakuló románcot. Nyugalom, ez nem jelenti azt, hogy legalább 20 fejezetet kell várni, amíg elcsattan közöttük egy csókocska, és még 20-at, amíg hmmm, több is, de nem is a 2. fejezetben terveztem. :)

Remélem, velem tartotok és legalább annyira szeretitek majd olvasni a történetüket, mint amint amennyire én megírni. ^^

Egyéb híreim:

Mint láthattátok, nemcsak hosszabb történeteket írok, hanem novellákat, egyperceseket is. Egyelőre két novellám van, amit még nem töltöttem fel – az egyik egy modern!AU, ahol Eren tévedésből Jean helyett egy teljesen más embert – lehet tippelni, vajon kit :D – hív fel és küld el a francba annak állítása szerint az éjszaka kellős közepén (nemrégiben volt egy nagyon érdekes telefonhívásom, az ihletett meg :D); a másik pedig egy olyan szösszenet, ami még az ötvenhetedik falakon túli expedíció előtti eseményeket dolgozza fel, Erennek rémálma van, Levi hadnagy pedig amúgy sem alszik olyan sokat, így természetesen lecsalják a hangok a pincébe.
Ezek a szösszenetek ide is felkerülnek, illetve a Merengőn is olvashatóak lesznek.

Mindenféle visszajelzésnek nagyon örülök!

Hamarosan kezdődik a kaland... ^^

2 megjegyzés:

  1. Szia Detti! :)
    Váó, azt hiszem, én vagyok az első feliratkozód. Szerintem nemcsak engem, hanem sok másik AoT rajongót is boldoggá tettél ezzel a kijelentéssel. Valóban méltatlanul kevés magyar fanfic íródott a fandomhoz, aminek igazából az okát sem értem, hiszen elég népszerű hazánkban is.
    Imáim meghallgatásra találtak, végre egy hosszabb Ereri történet! ^^ Ráadásul még igényesnek is ígérkezik. Ki nem állhatom, amikor az egyik bekezdésben még utálják egymást a szereplők, a következőben meg olthatatlan szerelemre lobbannak egymás iránt, és irány az ágy!
    Nekem nincs ellenvetésem egy másik páros behozatalával szemben, szimpatikusak a felsoroltak. :)
    Már nagyon várom az első fejezetet, kíváncsi vagyok, mit hozol ki a történetből. Sok sikert a munkához!
    Üdv.: Aurea (aka merengős Gangster)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Aurea! ^^
      Örülök, hogy írtál és ennyire lelkes vagy, remélem, nem okozok majd csalódást. :)
      Jó híreket hozok, jelenleg nagyon jól állok az első fejezettel, elképzelhető, hogy vasárnapig befejezem. ^^ Inkább amolyan felvezető lenne, hiszen még én magam is csupán ismerkedem a történetötletemmel, de remélhetőleg utána beindul a sztori. :) A többi párosra még alszom egyet, de egy-kettő igencsak megmozgatta a fantáziámat. :) Örülök, hogy szimpatikusak. :)
      Várlak majd szeretettel! :)
      Detti ^^

      Törlés