2018. október 21., vasárnap

Before the Fall - mangafordítás (18. fejezet)

Sziasztok!

Sikerült meggyőzni, hogy fordítsam le a Shingeki no Kyojin spin-off sorozatát, a Before the Fall-t is, mivel a magyar fordítás jó ideje elakadt a 17. fejezetnél. Bevallom, én az elején csak beleolvastam a történetbe, úgyhogy minden nekem is teljesen új, és nagy izgalommal vetettem bele magam az olvasásba és a fordításba is.

Igyekszem minél hamarabb hozni a fejezeteket, de baromi hosszúak, úgyhogy egy kis türelmet kérek. :D

Aki esetleg még nem olvasta, de kedvet kapott hozzá, az első 17 fejezetet a következő oldalon találhatja, ráadásul még letölteni sem kell: Link

Tartalom: Shingeki no Kyojin története előtt játszódik 70 évvel, a falak 30 éve állnak, a háromdimenziós manőverfelszerelést még nem találták fel, így esélytelen a küzdelmük az óriások ellen. A Felderítő Egység ennek ellenére próbálkozik, kimerészkedik a falakon túlra, felderítik a környéket. Egy nap azonban az óriások áthajítják az egyik felderítő fejét a falon, mire annak felesége,  Elena Mansel, aki éppen az első gyermeküket várja, bekattan, beáll az óriásimádók szektájába, akik követelik, hogy nyissák meg a falakat. Ez meg is történik, az óriások bejutnak Shiganshina körzetébe, majd gyakorlatilag mészárlást hajtanak végre. Ismerős, mi? Az óriások aztán ki is vonulnak a körzetből, és a Felderítő Egységből ketten, Carlo Pikale és Sorum Humé az egyik óriáshányadékban rátalálnak a terhes Elena holttestére, akinek Carlo végül fel is vágja a hasát, mivel az úgy tűnik, mintha mozogna. Csodával határos módon a gyermek nem halt meg, hanem életben maradt, és innentől kezdve úgy emlegetik, hogy az Óriás Fia. Az emberek a szörnyeteget látják benne, ezért tizenhárom évre el is zárják az emberiségtől... Igen, csak tizenhárom évre. Itt kezdődik ugyanis igazán a történetünk. :)

Lefordított fejezetek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése