2018. október 19., péntek

Hírek (fanfictionökről és mangafordításról)

Sziasztok!

Állandóan beharangozok dolgokat, aztán saját magamat is meglepve teljesen másvalamivel érkezem... Annyira jellemző rám. (Mindegy.)

Lássunk egy kis helyzetjelentést:

Fanfictionök, amik várhatóak:

– vagy ezer évvel ezelőtt beharangoztam két készülő történetet Levi/Eren párosítással: A felemás szeműt valamint Az óceán túlodalánt
Nem mondanám, hogy a gyorsaságomról vagyok híres, néha szeretek sokat ülni egy-egy fejezeten, DE Az óceán túloldalánnal nagyon jól haladok (kész van egy prológus valamint éppen a 11. fejezeten ülök). :)
Tartalom:
„Eren emlékezett. Végre-valahára mindenre emlékezett. Olyasmikre is, amikre nem lett volna szabad, mert nem ebben az időben történt meg vele, hanem valamikor máskor, sokkal régebben. Neked, Eren, duruzsolta a hangocska, kétezer évvel későbbre. Hogy tanulj a hibáidból és többé ne kövesd el őket. Ez az utolsó lehetőséged, ha meg akarod őket menteni. Mikasa és Armin… Mindenkinek az élete forog kockád. A te kezedben van a sorsuk.”

Ami a másikat illeti, A felemás szeműt:
Tartalom: 850 után járunk valamennyivel, a Mária falat sosem törte át a Kolosszális Óriás. A Felderítő Egység egy rejtélyes levél jóvoltából Shiganshina körzetbe utazik, Erwin parancsnok és Levi hadnagy pedig bordélyról bordélyra járnak, hogy megtalálják azt a valakit, akiről a levélben szólnak. Eren a körzet egyik kevésbé nívós bordélyában tölti a napjait, de amikor egy éjjel két titokzatos, csuklyás férfi érkezik látogatóba, és még a mindig távolságot tartó Lady is hajlandó beszélni velük, úgy dönt, megragadja az alkalmat és beszélgetésbe bonyolódik az egyikkel. Az alacsonyabbikkal. Levi hadnaggyal.

(Ez lassabban íródik, de korhatárosabb is lesz, illetve a tervek szerint nem tartalmaz majd 90+ manga spoilert.)

A falakon túli fiú
Az óceán túloldalánhoz hasonló koncepcióval íródik egy másik történet is, ezt inkább egy több felvonásos szösszenetnek nevezném, vagy maximum kisregénynek... Eren/Armin párosítással elsősorban, Eren nem katona, hanem harcos, és 854-ben találkozik egy féllábú katonával, akit látszólag Urinak hívnak. Mellékszálon: (Erwin)/Levi/Zeke

– A Támadó Pörölye
Prológus + három felvonásos szösszenet egy nagyon ritka párossal: Lady Tybur/Eren Jaeger
Tartalmát tekintve: Lady Tybur életben marad a liberiói mészárlást követően. Úgy dönt, elődjeitől gyökeresen eltérve ezúttal nem ül tétlenül, hanem igenis részt vesz a háborúban: behatol Paradis szigetére, hogy felfalja a bitorlót, aki megölte a testvérét.
Öhm, korhatáros. (És fogok még velük írni.)

Hizuru reménye
A másik nagy projekt, a 107. fejezet alapján készült regény Levi/Mikasa illetve Eren/Armin párosítással főszerepben. Mellékszálon még sok más páros is előtérbe kerül, és a fentiek értelmében nem tiszta hetero párosítású. Emellett ez egy teljesen más felépítésű történet lesz, a fejezetek más-más nézőpontkarakterek által vannak narrálva egyes szám harmadik személyben, a fejezet elején jelezve mindig az aktuális helyszínt is.
Jelenleg Prológus + 5 fejezet készült el.

– Valamikor érkezik A Titánok 24. fejezete is. Nem feledkeztem meg róla, csupán nagy okosan egy olyan irányba tereltem a sztorit, ami nem szerepelt az eredeti tervekben, így most fogom a fejem, hogy mit is akarok... :D De írás alatt áll, hamarosan érkezik. (És talán egyszer megírom az eredeti koncepciót is). Nem akarom elkiabálni, de magát a történetet az újratervezés után úgy terveztem, hogy három részre osztom, és az új fejezettel már úgymond a második részbe csapunk át.

– Valamikor érkezik a Tokyo Ghoulos crossovernek is a folytatása

– Írás alatt áll a Szabadság Szárnyai következő felvonása. A tervek szerint összesen 15 felvonásos szösszenet lesz, aztán ha mégsem, előfordul az ilyesmi. :D

– Lélektárs AU szösszenetek továbbra is várhatóak, plusz várhatóan lesz egy KenUri modern!AU/reinkarnációs AU szösszenet is

Múltadba zárva [Ereri] kisregény következő fejezete is hamarosan érkezik :)

Mangafordítással kapcsolatos hírek:
– A 91. fejezettől viszem a Shingeki no Kyojin mangát (nagyon lassan tisztítgatom az eddigi fejezeteket, próbálom szebbé varázsolni őket, csak tényleg annyi mindent csinálok, hogy nem haladok gyorsabban), minden hó elején lehet sasolni az oldalt, 8-9-e körül (nem hivatalos fordítás hamarabb pár nappal!) szokott kijönni az új rész, igyekszem 1-3 napon belül lefordítani.
Shingeki! Kyojin Chuugakkou 1. fejezete fordítás alatt áll, hamarosan befejezem
– Nemrégiben meggyőztek, hogy mivel a spin-off Before the Fall magyar fordítása elakadt a 17. fejezet környékén, álljak neki annak is. Aki olvassa, az tudja, hogy 50-60 oldalas terjedelemről van szó, úgyhogy van munkám bőven (és igen, totál egyedül dolgozom... aki esetleg besegítene, szívesen veszem! :D), de jelenleg egész jól haladok a 18. fejezettel. Olyan nagy terveim vannak, hogy esetleg a hosszú hétvége alatt befejezni, utána meg felpakolni... Meglátjuk, mi lesz belőle. :)
– Valamikor érkezem doujinshivel is :D Van, ami már fordítás alatt áll. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése