2018. december 4., kedd

Hírek a manga 112. fejezetéről meg úgy minden másról (frissülő bejegyzés; spoiler + tartalom!)

UPDATEezen a linken 3 oldalt, ami kiszivárgott még a teljes fejezet előtt, lefordítottam!

Sziasztok!

Lassan egy hete az ágyat nyomom – és persze egy cseppet sem voltam szorgalmas az írás vagy fordítás terén, sajnálom, ilyenkor nem vagyok valami hasznos... –, de ezen a héten várható a manga 112. fejezete, úgyhogy próbálom rendbe tenni magam, hogy minél előbb lefordíthassam. Egyelőre még nincs kint sem koreaiul, sem angolul, de ezt egy frissülő bejegyzésnek szánom, szóval érdemes majd sűrűn nézni az elkövetkezendő napokban, mert BÁRMIKOR érkezhet. :D

Amit egyelőre tudni lehet, a fejezet címe valószínűleg valami ilyesmi lesz: Tudatlanság
Spoiler: a kiszivárgott infók alapján Eren és Mikasa kapcsolata fog előtérbe kerülni (és valamilyen szinten pont kerül a végére? – olyasmit lehet olvasni, hogy minden, ami eddig volt a barátságukkal kapcsolatban, Eren hazugsága, mindig is utálta Mikasát), Eren leigázza kb. a teljes katonaságot?, továbbá kapunk egy baromi izgalmasnak tűnő jelenetet Levijal és Zeke-kel (Zeke kiáltására egy hordányi óriás veszi körbe Levit).
Tartalom: Mikasa, Armin és Gabi leülnek beszélgetni, ám Eren a meglepetés erejével csatlakozik hozzájuk, a kezén már korábban sebet ejtett. Elmagyarázza, hogy ő már szabad, a saját akaratából cselekedik, saját akaratából találkozott Yelenával is, és hogy kapcsolatban állt Zeke-kel, amíg Marleyban volt. Zeke sokkal többet tud, mint amennyit Marley gondolná. Rávilágít, hogy Armint valószínűleg Bertolt irányítja, és az Ackerman családról is szót ejt, akik az óriástudomány altermékei. Mikasa és az Ackermanok  rabszolgák, és ez az, amit Eren a legjobban utál a világon. Armin neki akar ugrani Erennek, de Mikasa – aki úgy tűnik, fel sem fogja, mit csinál –, az asztalra nyomja. Eren tovább folytatja, mire ököl vágódik az arcába. Mivel még sosem verekedtek össze, most megteszik. A vesztes Armin. Armin azt kérdezi Erentől, ki az igazi rabszolga. Ezek után Shiganshina felé veszik az irányt – Gabival együtt. Az erdőben Levi a csapattársaira meg Erwinre gondol, majd odáig jut, hogy meg kell ölnie Zeke-et. Zeke ekkor kiált, és az óriáshorda alázuhan.
Lefordított párbeszéd gyors- és nyersfordításban (végleges verzió, mikor kijön a fejezet!):
Mikasa: Én…
Eren: Nem vagy önmagad. A klánod azért van, hogy parancsokat tagadjon meg. Más szavakkal, rabszolgák vagyok.
Armin: Elég, Eren!
Eren: Tudod, mi az, amit a legjobban utálok ebben a világban? Azokat, akiknek nincs szabadságuk. Vagy akik jószágok (?) Azóta… hogy gyerek voltam.
Eren: Mikasa, mindig is utáltalak/gyűlöltelek.
Armin: Eren!!! Hogy merészeled ezt mondani Mikasának?!
Plusz még egy sokkoló párbeszéd, gyanítom, Eren mondja végig: Armin... Még mindig látogatod Annie-t, igaz? Ez a te tudatod? Vagy inkább Bertolt tudata? Armin... Az elmédet Bertolt használja. Akit az ellenség valójában manipulál, az te vagy, igaz?
Van egy flashback jelenetünk is, amiben Eren az Ackerman családról beszél.
Azt, hogy Falcóval mi lett Zeke kiáltása után, nem tudjuk meg.
Link hozzá (már vannak képek a fejezetből!): https://ww5.readsnk.com/chapter/shingeki-no-kyojin-spoilers-raw-chapter-112/

UPDATE: Kint a raw, úgyhogy sanszosan 1-2 nap, és már kijön a teljes fejezet is. (Fentebb a spoilert frissítettem.)
UPDATE, 12.06: Egyre több kép van kint, maga a fejezet még sem koreaiul, sem angolul. Szerintem ha ebben az irányban haladunk, koreai teljes várható ma, holnap meg angolul... és akkor nem tudom, vasárnap-hétfő környékén esetleg magyarul? (Szerdán és csütörtökön már vizsgázom.)

Illetve a manga a final arcba lép éppenséggel, úgyhogy aki esetleg nem követi annyira figyelemmel, annak megmutatnám a Bessatsu Shonen magazin januári címlapfotóját:


Valamikor hozni fogom a Before the Fall régóta ígérgetett 20,6. fejezetét (és aztán igyekszem belehúzni, hogy a 21. fejezetet is lefordítsam), de előbb a 112. fejezet a mangából, mert tényleg alig van erőm. :D

Amit pedig nem árt tudni, december-januárban vizsgaidőszakom lesz, és igaz, eddig mindig azt mondtam az aktuálisra, hogy az a legrosszabb, de... ez most TÉNYLEG a legrosszabb vizsgaidőszakom lesz, annyira szoros, hogy szurkoljatok, éljem valahogy túl... :D És ez sajnos kihatással lesz a következő fejezetre, mert a 113. fejezet valószínűleg pont akkor fog érkezni, amikor a legsűrűbb az egész... Úgyhogy ott előfordulhat majd, hogy nem 1-3 nappal fejezem be, hanem 1-2 napot még ráhúzok.

Pozitívum, hogy előre megírtam egy csomó mindent, úgyhogy bár úgy tűnt, mostanság megritkultak a történetek, újult erővel fogunk visszatérni. Jelenleg A Titánok következő fejezetén dolgozom, nagyon szeretném befejezni, mert egyre ritkábban frissítem, illetve karácsony tájékán a Múltadba zárva új fejezete is érkezni fog. És valószínűleg megkezdem a feltöltését valamelyik hosszabb történetnek, amit a múltkor beharangoztam. Még én sem tudom pontosan, a lényeg, hogy lehet számítani erre-arra, illetve jelezni fogom, ha már tudni fogok konkrétabbat. :D

4 megjegyzés:

  1. Ez már valami! Már nagyon várom. ^^

    VálaszTörlés
  2. Eren most nagyon menő és titokzatos lett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy olvasgattam a kiszivárgott infókat, nagyon izgalmas fejezet előtt állunk. ^^ Frissítem a bejegyzést, ha találtam valami érdekeset még.
      Amúgy köszi, szerintem csütörtökre már elképzelhető egy angol fejezet, addigra meg csak összeszedem magam. :D

      Törlés