2019. május 5., vasárnap

A Titánok (Ereri) – 26. fejezet – Egy lépést előre (manga spoiler 90+)


Sziasztok! :)
Baromi hosszú kihagyás után meghoztam végre a Titánok 26. fejezetét. Nem mondom, hogy száz százalékosan meg vagyok vele elégedve, szerintem vagy kismilliószor mondtam már, hogy újraírtam a vázlatomat, és így eléggé bajban vagyok vele, de nagyjából tudom, mit akarok kihozni, és így a sztori is olyan irányba kanyarodott. Három részből fog állni, a 24. fejezettel léptünk bele a második részbe, és az rövidebb lesz a tervek szerint, mint az első rész, úgyhogy… Szépen haladunk. ;) Kárpótlásul pedig korhatáros fejezettel érkeztem, remélem, minden Levi/Eren rajongó nagyon boldog most. :D
A következő fejezetet igyekszem hamarabb hozni, bár… közeleg a vizsgaidőszak. Azért próbálkozom. ^^
Jó olvasást kívánok!

26. fejezet

Egy lépést előre

Az alagút sötétségben úszott, Mikasa azonban magabiztosan haladt előre. Valamikor maguk mögött hagyták a Sina falat, és átjutottak a Rózsa fal területére, majd újabb hosszú és fárasztó gyalogolást követően sikerült lejutniuk abba az alagútba, ami Shiganshina körzetébe vezetett. Az egyetlen biztonságos utat követték: a föld alatt utaztak, még véletlenül sem a felszínen, ahol Rod Reiss vadászott rájuk. Erwin parancsnok tervét követve egyre közelebb érezték magukat a Mária falhoz, Mikasa egykori otthonához.

Az utazást véletlenül sem lehetett unalmasnak mondani, bár belefáradtak, hogy folyton Sasha és Connie csipkelődését hallgassák. A szerelmesek, mert Mikasa magában csak így nevezte őket, vagy egymással civakodtak, vagy Jeant pécézték ki maguknak. Szó, ami szó, Jean remekül viselte a piszkálódást; csupán ingerülten vagy a szemét forgatva sandított hátra a válla fölött, majd horkantott egyet, és nem törődött többé velük. Mikasa már-már elnyomott egy mosolyt.

Amikor a távolból beszélgetés zaja ütötte meg a fülüket, már tudták, hogy megérkeztek. Mikasa szívéről hatalmas kő gördült le. Ő is gyorsított a tempóján, Sasha és Connie kilőttek, előrerohantak, míg mindenki más lemaradva tartott a nyomukban. Alig pislákolt némi fény, inkább ők hozták magukkal a világítás nagyját: az alagút egyik kanyarulatában egy kis csapatnyi, talpig mocskos felderítő várakozott. Mikasa ráismert bennük Levi hadnagy osztagának tagjaira, és még néhányukra azokból, akik Armint és Annie-t kísérték Shiganshinába, hogy betömjék a Mária falat. Lényegesen kevesebben voltak, mint ahányan megindultak; Erwin parancsnok annyi embert toborzott, amennyit csak tudott… és úgy látszott, valamennyiüket a halálba küldte ezzel.

Mikasa élesen szívta be a levegőt. Tudta, hogy elkéstek.

– Hát itt vagytok! – ragyogott fel Mina Carolina arca. – Úgy aggódtam miattatok! – A következő pillanatban Mikasa karjába vetette magát, és olyan erővel szorította magához, hogy majdnem kipréselte belőle a levegőt. Mikasa nem is sejtette, hogy ekkora erő lapul benne. Sosem nézte le Minát, de sokkal gyengébbnek látszott, mint amilyen valójában volt. Elismerő mosollyal az ajkán húzódott el tőle.

– Semmi bajom, Mina – nyugtatta meg halkan. – Jól vagyunk. Ideértünk.

– Nem támadtak meg titeket? – kérdezte Gunther a homlokát ráncolva. – A király… vagy éppenséggel Torokmetsző Kenny csapatai?

Mikasa és Jean összenéztek.

– Nem mondanám, hogy kényelmes utunk volt – morogta a fiú sötéten –, de nem esett komolyabb bajunk. Legalábbis… nem mindünknek… – pillantott a háta mögé, mire Mikasa azonnal megpördült. Marcót biztonságból támogatták csupán, a golyó, amit Kenny egyik embere, egy szőke nő lőtt ki, vállon találta. Azon kívül, hogy pokolian fájt, ahol eltalálták, Sasha pedig hosszú órákat töltött azzal, hogy kipiszkálja belőle, majd összeverje a sebet, kutya baja volt, hála az égnek!

Mina Carolina a szája elé kapta a kezét.

– Ez mikor történt? – suttogta ijedten. – Biztos jól vagy?

– Lefizettünk egy őrt a Helyőrségből, hogy átjussunk a falon – magyarázta Mikasa higgadtan. – Már majdnem átjutottunk, amikor utolértek minket Kenny csapatai. Kenny… – engedett meg egy halk sóhajt. – Még mindig azt mondom, hogy annak a törpének kellett volna itt maradnia. Őt biztosan nem tudta volna ennyire meglepni, mint minket…

– Nem tudjuk, ki köpött be – sötétült el Jean arca. Átvette a szót Mikasától, amit a lány egy bólintással fogadott. Jean vállalkozott a vezető szerepre, így ő inkább leültette Marcót a földre, és Sashával együtt óvatosan letérdelt mellé, hogy megnézzék a kötést a vállán. Mina hasonlóan cselekedett, elborzadt arccal simította a kezét a fiú karjára. A nevét motyogta sírós hangon, és végtelenül szomorúnak tűnt. – Valaki megtette, ezért rajtunk ütöttek – mondta eközben Jean, a kezét ökölbe szorítva. – Rohadékok – vicsorogta; dühösen csikorgott a foga.

– A lényeg, hogy jól vagytok – nyugtázta Eld egy bólintás kíséretében, majd végignézett rajtuk. A homloka értetlen ráncba szaladt. – Isabelt hol hagytátok?

– Nos, igen… – Jean megvakarta a feje búbját. – Sok minden történt, amióta szétváltunk. Kuklóval maradt.

– Kuklóval? – vonta össze meglepetten a szemöldökét Gunther. – Hogyhogy?

– Mer’ gyereket vár – vigyorgott Connie. – Gondoltátok volna?

Eld és Gunther szeme döbbenten kerekedett el.

– Gyereket? – Nem egy felderítő, aki fél füllel a beszélgetést hallgatta, meglepetten kiáltott fel. Jean megeresztett egy halvány mosolyt, majd bólintott.

– Rábíztuk Kuklót. Mivel Mina ragaszkodott hozzá, hogy veletek tartson, eddig Mikasa ügyelt rá… vagyis felváltva – dörzsölte meg a tarkóját –, de hát mi mégiscsak katonák vagyunk! Isabel meg… most már azért látszik rajta.

– Alig várom, hogy lássam Farlan arcát – vigyorodott el Eld. – Erre aztán biztos nem számított!

– Meg Levi hadnagyét – toldotta meg Gunther vigyorogva. – Amolyan „nagybácsi” lesz belőle, nem?

Eld elvigyorodott.

– Majd Kuklón gyakorol egy kicsit – mondta vállat vonva. – Az a kiskölyök már olyan számára, mintha az unokaöccse lenne.

– Tehát akkor tényleg igaz? – Jean hangjába kíváncsiság vegyült. Eddig nem merte megkérdezni Mikasától, de most, hogy nyíltan erről beszélgettek, már semmi sem tarthatta vissza. Lehalkította a hangját, hogy tapintatos legyen, és ne Mina Carolina előtt beszélje ki a volt vőlegénye szerelmi életét, majd így kérdezett: – A hadnagy és Jaeger… Ők tényleg… – Még így sem mondta ki konkrétan, csupán célozgatott rá, Gunther és Eld viszont értették. Míg Oluo egy horkantás következtében összefonta a karját a mellkasa előtt, az orrát meg felhúzta – még mindig nem barátkozott meg a ténnyel, hogy szeretett hadnagyuk ennyire a szívén viselte Eren sorsát –, addig a két felderítő igennel felelt.

– Valami van – somolygott Gunther. – De ideje volt, nem?

– Lassan mindenki révbe ér – vakarta meg a nyakát Eld. – Nekünk is azt kéne.

– Mondod te, akinek van már kihez hazamenni – fintorgott Oluo. – Az én drága Petrám…

– Jobb, ha nem foglalkoztok vele! – suttogta oda a többieknek Gunther. – Kibírhatatlan, amióta Petra Erennel tartott. – Mikasa felemelte a fejét Eren neve hallatán. – Semmit sem tudunk róluk… Előreküldtük Hanjit, és reménykedtünk benne, hogy nem fog baja esni, de… Nem mondanám, hogy nyugodtak vagyunk. Róla sincs több hír, és azóta, hogy Armin meg Annie leléceltek, itt dekkolunk az alagútban. Leányálom ez az élet, nem gondoljátok?

– Minket vártatok, nem? – Mikasa felállt, úgy kérdezett. Jeant figyelte, aki átverekedte magukat a felderítőkön, majd megállt Erwin Smith parancsnok előtt. A férfi, aki alig kerülte el a bitófát, megszökött, mikor kiadták az elfogató parancsot a többi felderítő ellen, s Mikasa nem akart hinni a szemének, mikor meglátta a többiek között.

Nem kell félteni – gondolta. Ha valaki ilyen erős… Nem kell félteni.

Jean halkan számolt be az útjukról, mindent gondosan elmesélt, és amikor szóba került Marco, Erwin Smith nagyot sóhajtott.

– A veszteségeink… borzalmasak – ismerte el –, de nem szabad elveszítenünk a hitünket. Mi is el fogunk jutni, ahol Erenék vannak… és ha valamennyi óriáserőt biztonságba helyeztük, Rod Reiss nyugodtan ugrálhat a szérumán, nem tud mit tenni.

– Hátrahagyjuk a falat? – emelkedett meg Jean hangja. – Úgy érti… hagyjuk, hogy azt csináljanak Kenny csapatai, amit csak akarnak?

– Egyelőre nem tehetünk mást. Ha elhozzuk a győzelmet a világ számára, őket is lerendezzük.

– Ezek szerint Annie… mesélt magának dolgokat? – kíváncsiskodott Mikasa. – Annie vagy Eren…

– Inkább Armin – mosolyodott el Erwin. – Ez a terv… részben Armin terve volt. Egyedül én tudtam róla… Azt mondtam nekik, hogyha a baj már megtörtént… márpedig azok az eszetlen óriások alaposan megleptek minket odafent – intett fölfelé –, akkor cselekedjenek a belátásuk szerint. Ha az kell, hogy látszólag eláruljanak minket – nyomta meg a szót –, vállaljuk a kockázatot. Hogy az emberiség győzelmét elősegítsem, vállalom akár azt is, hogy bizonyos áldozatokat meghozzak. Ha kell, én magam leszek az egyik áldozat.

– Parancsnok úr! – Jean levegő után kapkodott. – Mégis hogy mondhat…

– Nyugalom, Jean. – Erwin szelíden rámosolygott, majd Mikasa felé fordult. – Azt hiszem, itt az idő. Jól mondtad, titeket vártunk… És eleget is vártunk. Most, hogy mindenki itt van, csak egy dolgot tehetünk… Még ha nem egészen így terveztük, még ha lehetetlen küldetésnek tűnik, akkor is megtesszük. Visszafoglaljuk a Mária falat.

– Öngyilkos küldetés lenne! – meresztette a szemét Jean. – Armin és Annie…

– Igazad van – bólintott erre Erwin. – Ezért fogjuk tovább folytatni az utunkat. Nem a maradék katonákkal fogjuk megvívni a végső csatát, hanem az új szövetségeseinkkel. Hanji okkal nem tért vissza. Valami készülődik, nekünk pedig tudnunk kell, mi az.

– Tehát felmegyünk a felszínre – értette meg Mikasa.

Erwin lassan bólintott egyet.

– Igen – suttogta. – Felmegyünk.

** * **

– Nini, kit találtunk.

Isabel az ajkába harapott, miközben kivonta a kardját. Kuklo szorosan bújt oda hozzá, rettegve keresett magának búvóhelyet a háta mögött, éppen ezért nem mutathatta ki a félelmét. Vörös haja kiszabadult a copfjából, a szemébe hullottak a tincsek, nehezen látott tőlük. Minden egyes mozdulat számított, nem söpörhette félre őket. A pillanatnyi időveszteség pont azt eredményezte volna, hogy Kenny Ackerman katonái körbevegyék és lefegyverezzék. Ha csak saját magát kellett volna védenie, bátran lendült volna előre… De Kuklót is, meg a leendő gyermekét is védelmeznie kellett.

Ha támadok, legyőznek – gondolta. Ha nem támadok, akkor elvisznek.

A történet ugyanúgy végződött mindkét esetben.

Isabel Torokmetsző Kennyre szegezte a tekintetét. A férfi kivált a katonai tömegéből, szája szegletében gúnyos, elégedett mosoly látszott, ahogy eléjük lépett.

– Isabel Magnolia – ejtette ki a nevét. – Add át azt a gyermeket. – A pillantása Kuklóra siklott, Isabel azonban nem követte. Egyetlen rossz mozdulat, emlékeztette magát, és akkor mindennek vége. Nem nézhetek oda… Pont ezt akarja.

Kenny arcát tanulmányozta inkább; elgondolkodó ráncba futott a homloka.

– Miért? – kérdezte. – Hogy előcsalogassátok vele Erent és Historiát?

– Az a gyermek az uralkodói család sarja – jelentette ki Kenny. – Rod unokája.

Isabel elfintorodott.

– Milyen remek nagyapja volt az elmúlt évek során!

Kennynek a szeme sem rebbent.

– Nem a nagyapák gyöngye, ellenben tudja róla, hogy fontos az a kölyök. A gyermek apja…

– Az apja? – lepődött meg Isabel. – Ki az apja?

Kenny ajkára lusta mosoly kúszott.

– Csak add át a gyermeket, Isabel – suttogta karcos hangon. – Nem akarunk bántani.

– Ó… Erre nem vennék mérget.

– Hé, hé, hé! Miért bántanék egy állapotos asszonyt? – Kenny a hasát bámulta. – Már látszik rajtad. Jól áll.

Isabelt nem érdekelték a bókok, kezében a kard árulkodón remegett meg.

– Egy tapodtat se! – figyelmeztette a férfit. – Különben megjárod!

Kenny felvonta a szemöldökét, mosolya szélesedett.

– Ó, kedvesem – mormolta elégedetten. – Reméltem, hogy ezt mondod…

** * **

Falco gyűlölt korán kelni, a reggeli tréningezések viszont aligha kezdődtek reggel, sokkal inkább hajnalok hajnalán. Elsőként ébredt a családjából, még Coltot is megelőzte, de a férfit, aki Mr. Krugerrel érkezett, még így sem tudta leelőzni. A konyhába érve a mosogató előtt találta, éppen vizet töltött magának egy pohárba, és gyanúsan méregette. Falco nem csodálta, neki sem fűlött hozzá a foga, mert mindig olyan zavarosnak látszott.

– Jó reggelt – köszöntötte, majd óvatosan letelepedett az asztalnál. A kenyereskosárban még talált felszeletelt kenyeret tegnap estéről, száraz volt, porlott szét a szájában, mégis úgy esett neki, mintha a világ legfinomabb ételét enné. Mikor Levi felé fordult, teli szájjal vigyorgott rá. – Nagyon finom! – nyammogott, és a hazugság még keserűbbé tette a falatot. Nagyon finom, mi? Levi felhúzta a szemöldökét, leült vele szembe.

– Hány éves vagy, kölyök? – kérdezte, mire Falco elvörösödött.

– Tizenkettő – motyogta. – De harcos leszek!

– Harcos, mi? – Levi felhorkant. – Úgy gondolod, ezt kell tenned?

– Nem akarom… – Falco lopva körbesandított; nem akarta, hogy meghallják. Sehol sem lehettek biztonságban, a falnak is füle volt. – Nem akarom, de tudom, hogy ezt kell tennem. Csak így menthetem meg. Muszáj nekem lennem a Páncélosnak.

– Megmenteni? – visszhangozta a férfi. – Kit? Valakit… akit kedvelsz? – ráncolta a homlokát. – Esetleg…

– Gabinak hívják – sóhajtotta Falco. – Gabi Braun. Ő… Reiner unokatestvére.

Levi mintha elmosolyodott volna.

– Értem – felelte. – És ez a Gabi ennyire szeretne Páncélos lenni?

– Nemcsak szeretne… – forgatta a szemét egy újabb sóhaj kíséretében. – Ő a legjobb. Ha minden erőmet beleadnám, akkor sem tudnék olyan jó lenni, mint ő. Ha így folytatom, sosem fogom tudni őt legyőzni.

– Ennek csak örülni tudok – szólt egy hang a hálók felől. Falco összerezzent. Mr. Kruger jelent meg, ajkán szomorkás mosoly ült. – Az azt jelentené, hogy legalább neked hosszú életed lesz, Falco. Kedvellek. Még ha te is a részese vagy ennek az őrületnek… Legalább óriás ne váljon belőled. Ezt az egyet őszintén, tiszta szívemből kívánom neked.

Falco erre az ajkába harapott.

Ha te is a részese vagy – csengtek a fülében Mr. Kruger szavai. Vajon mi is ez az egész, aminek a részese vagyok? Kicsoda valójában Mr. Kruger és miért álmodtunk egymásról? Miért álmodtunk arról a lányról, aki ránk ruházta az óriások átkát? Az a Frieda… Vajon ő… miért olyan fontos?

Észre sem vette, hogy olyan mélyen vájta a fogát az alsó ajkában, hogy kiserkent a vére. Csak akkor eszmélt rá, mikor Mr. Kruger zsebkendővel a kezében odahajolt hozzá, hogy megtörölje a száját, és akkor hirtelen megcsapta a vér fémeskés íze is. Nyelt egyet, bármennyire is irtózott, hogy lenyelje, aztán összerezzent, mert Mr. Kruger ujjai a bőréhez simultak, és olyan érzés volt, mintha áramütés cikázott volna végig a testén. Felkiáltott. Mr. Kruger szeme is tágra nyílt, nemcsak az övé, Levi pedig érdeklődve hajolt előre.

– Mi történt? – kérdezte Mr. Krugert, mire a férfi Falcóra kapta a tekintetét.

– Te is érezted? – kérdezte. – Azt a furcsa…

– Elektromosságot? – Falco figyelmét nem kerülte el, hogy Mr. Kruger barátja értetlenül ráncolta össze a homlokát. – Igen, éreztem – felelte hangosan Mr. Krugernek. A férfi erre rendkívül elégedettnek látszott.

– Ez a kapocs – mormogta. – A köztünk levő kapocs.

– Az álmaink miatt? – tette fel a kérdést Falco tétován. – Vajon mitől van?

– Az óriáserő… – Mr. Kruger elhúzódott tőle, az ujja hegye közé csippentette az orrnyergét, hogy megmasszírozza. Mintha borzasztó fejfájás kínozta volna; lerogyott az egyik konyhaszékbe, amikor pedig Levi mögötte termett, nem reagált rá, csupán nagyokat sóhajtott. Szaporán vette a levegőt, ezért próbálta lenyugtatni magát; mintha a szíve ugyanabban az őrült tandemben járt volna, mint Falcóé. Egyszerre dobbant, egyformán lüktetett. Falco és Eren egyek voltak.

– Át fogom örökölni az erejét? – Nem volt ostoba, megfordult a fejében ez a lehetőség. Miféle kapocs lehetett közöttük? Mr. Kruger az óriáserőt emlegette, ez lehetett az egyetlen. Falco így is azért edzett, hogy óriás lehessen. Mi van, ha nem a Páncélos erejét fogja egy nap megkaparintani, hanem a tizenhárom év elteltével maga Mr. Kruger ruházza rá az erőt és azt a titokzatos küldetést, amiről az álmaik szóltak? Lehetséges lenne?

Megnedvesítette az ajkát, a szíve még gyorsabban kezdett verni. Nem tudta, hogy akarja-e, hogy Mr. Kruger így tegyen. Óriás akart lenni meg nem is, Gabit akarta megmenteni, mert Gabi… Ő csak Gabi volt. Közben meg… Nem szeretett volna csalódást okozni Mr. Krugernek sem, és érezte, hogy az álmoknak jelentőségük van. Ha maga Ymir Fritz bízott rájuk egy feladatot valamilyen úton-módon, akkor azt teljesíteniük kell. Ha a világ sorsa függ tőle, nem foglalkozhat a saját önző vágyaival.

De Mr. Kruger felnevetett. Csillogott a szeme, és ahogy Falcóra nézett, a nevetése csak fokozódott.

Falco megbántódott. Ennyire nevetséges lett volna, amit kérdezett? Mr. Kruger soha, semmilyen körülmények között nem bízná rá az óriásának erejét? Tényleg ennyire lenézné Falcót?

– Bocsánat… – motyogta. – Tudom, még viccnek is rossz… De… É-én…

– Te meg miről beszélsz? – Mr. Kruger megtörölte a szemét; úgy nevetett, hogy még a könnye is kicsordult. – Ne legyél buta, Falco – mondta neki gyengéden. – Nem ezért nevettem. Inkább azon, hogy mennyire jól látod a helyzetet. És hogy látod… Minél inkább távol szeretném tartani azokat az embereket, akik számomra kedvesek, annál jobban belevonom őket ebbe a soha véget nem érő őrületbe.

– Azon fáradoznánk, hogy véget érjen, nem?

– Valami olyasmi – biccentett erre Levi. – Sokat kell dolgoznunk, de hisszük, hogy pontot tehetünk a végére. – Falcónak elég volt egy pillantást vetnie rá, hogy megértse, Levi sem tudott többet, mint amennyit elárult. Mr. Krugernek megannyi titka volt, és nem is igazán állt szándékában az összeset felfedni. Pont ez a titokzatosság ragadta meg Falcót a leginkább.

– Nem tudom pontosan, miféle kapocs ez – törte meg a csendet újra Mr. Kruger –, de valamilyen közöd lesz az óriásokhoz. Kívánom, hogy ne legyen igazam, mert… tényleg azt szeretném, hogy hosszú és boldog életed legyen, Falco. Kedves kölyök vagy, nem ezt érdemled.

– De ha mégsem lesz az? – hajolt előre a fiú. – Akkor mi lesz? Ha… – Ha tizenhárom év után én is meghalok? Akkor mi lesz, Mr. Kruger?, kérdezte csupán magában, de mintha a férfi olvasott volna a gondolataiban. Árnyék suhant át az arcán, sötét szomorúságot festett rá. Az ajka halvány, szomorkás mosolyra görbült, míg a tekintete komolyan és mindentudón csillogott.

Falco ösztönösen nyelt egyet.

Mit tizenhárom év után? – gondolta keserűen. Sokkal hamarabb.

Mert gyönyörű, ám kegyetlen világban éltek.

** * **

Késő délutánra egyértelművé vált, hogy kicsit megcsúsztak időben. Mrs. Grice ebédet főzött rájuk, mosolygott, a kendőjét igazgatta, valahányszor kimozdult a házból, a karszalagját ellenőrizte.

– Hamarosan – ígérte, vagy legalábbis ismételte Falco szavait. Mr. Grice dél környékén ellátogatott, hogy megnézze a tréningezést, akkor tudott váltani Falcóval néhány röpke mondatot.

Eren türelemre intette magát, bólintott.

– Tudok várni – mondta, s közben magán érezte Levi tekintetét.

Nem tudok várni.

** * **

Éjjel álmot látott. Unokatestvére, Frieda jelent meg előtte, de ismét olybá’ tűnt, mintha magát Ymir Fritzet látta volna. A királyi vér valamennyiük ereiben ott csörgedezett, Ymir Fritz mindkettőjük Ősanyja volt. Eren elgondolkodott rajta, egykor vajon mit láthatott Frieda. Vajon mit látott, mit és mennyit tudott? Azért viselkedett úgy, ahogy, mert tudta, hogy Eren egy nap arra az útra fog lépni, ami a felszabadulás kapuihoz vezetheti?

Vajon aznap, amikor a tükörbe nézett… – gondolta –, vajon akkor mit látott? Engem látott volna?

Már meg sem lepődött, hogy Falco újból szerepelt az álmában; jóformán egymás álmainak a részeseivé váltak, ahogy az életük – a múltjuk, jelenük, jövőjük –, a sorsuk – visszafordíthatatlanul összefonódott. Ezúttal nem játszott nagy szerepet, tátott szájjal állt, itta magába Frieda szavait, próbálta megérteni és feldolgozni a látottakat, hallottakat egyaránt. Erennek is nehezére esett, unokatestvére ismét titokzatosan viselkedett.

– Eren… – A nevén szólította, szelíden mosolygott. – Tudtam, hogy újra el fogsz jönni.

Frieda… – Eren közelebb lépett. – Már megint te vagy… – És közben mégsem, fejezte be magában, mire Frieda mosolya kiszélesedett. A keze előrelendült, ujja hegye egyenest Eren szívére mutatott. Nem ért hozzá, nem is érhetett, noha Eren legszívesebben beledőlt volna az érintésébe.

–  A Pöröly mondta. – A Támadó Pörölye. Szerezd meg… hogy bevégezhesd a sorsodat.

A Pörölyt? – Eren szeme elkerekedett. – A Tybur családra gondolsz? Willyre?

Nem Willy a Háború Pörölyének hordozója – jelentette ki erre Frieda. – Ha úgy lenne, éreznéd, ahogy Falcóval is érezted… – A pillantása a kölyökre siklott, aki megilletődve billent egyik lábáról a másikra. Még mindig eltátotta a száját, a kezét pedig úgy tördelte, hogy fülsértően reccsentek-roppantak az ízületei.

Eren nyelt egyet; kiszáradt a torka.

Nem bízom Willyben – mondta Friedának. – Historia fel fogja falni.

– Willy sokat képzel magáról, csak azért, mert a húga beavatta a világunk titkába – felelte erre Frieda higgadtan. – A Pöröly… A Támadó Pörölye. – Újra ezt mondta. A Háború Pörölyének erejét a Támadó Óriásénak nevezte, a Pöröly a Támadó fegyvere volt ezáltal, s Eren… lassan kezdte csupán érteni.

– A Háború Pörölyét… nekem kell felfalnom. Erre akarsz kilyukadni, igaz?

– Igen – susogott Frieda. – Fogd a Bestiát, a Nőstényt, a Hordárt és a Marcangolót, fogd a Páncélost, a Kolosszálist és magát a Pörölyt… Vedd őket, mint Támadó, a kezedbe, hogy újra alapíthasson… Add át őket mind, a Titánok erejét, hogy győzedelmeskedhess… Ha meg akarod menteni Mikasát és Armint… és persze, mindenki mást, be kell fejezned a küldetést, Eren. Ha nem teszed, minden újrakezdődik… Ugyanaz a történet, ugyanazok a hibák. Örökkön-örökké.

Miután levegő után kapkodva magához tért, konkrétan nyomban felült az ágyban. Nehezen tudta csak kontrollálni a légzését, a szíve olyan iramban verte a bordáját, hogy majd’ kiszakadt a mellkasából. A torkába érezte felcsúszni, minden egyes dobbanással azt hitte, hogy bele fog halni. A hangok eltompultak, a képek azonban fel-felvillantak. Olyan volt, mintha szépen lassan megbolondult volna. Teljesen más, mint amiket eddig látott. Azt kívánta, bárcsak újra a nyomornegyed jogaiért küzdhetett volna… Bárcsak sosem törte volna át a falat… Bárcsak sosem akart volna megváltozni és más lenni a Felderítő Egység kedvéért.

Bárcsak sosem akartam volna szabad lenni – gondolta, mire elszégyellte magát. A szabadság a lényéhez tartozott. A születése pillanatától fogva szabad volt, éppen ezért nem hagyhatta, hogy ezt elvegyék tőle. Harcolnia kellett érte, jobban és jobban, ameddig csak tud. Amíg dobban a szíve, amíg van benne egy kis élet… a reménynek a leghaloványabb szikrája, nem szabad feladnia. Csak úgy nyerheti el a szabadságot, ha küzd.

Mert azért, hogy szabad legyek…

– Bármire képes vagyok – suttogta. – Bármire.

Magán érezte a sötétben Levi tekintetét; azon sem lepődött meg, hogy a férfi éjnek évadján nem aludt. Többször is rajtakapta már, hogy álmában őt figyelte. Mivel kevés alváshoz szoktatta a szervezetét, maradék idejét rendszerint Eren tanulmányozásával töltötte. Olyankor, amikor Eren rémálmokkal küzdött, határozott nem volt előnyös, hogy ilyen életet élt.

– Ha bármire képes vagy, akkor arra is, hogy aludjál, nem? – kérdezte gunyorosan, mire Eren elkuncogta magát.

– Igen… Arra is. – Lágyan szólt a hangja, a sötétben tapogatózni kezdett. Összesimította az ujjaikat, rátalált Levi ajkára. – Úgy érzem, kezdek megbolondulni – lehelte. – Úgy érzem, elveszítem önmagamat és valaki mássá válok. Néha azt kívánom, bárcsak vége lehetne valahogy… Hogy minél hamarabb vége legyen, még akkor is, ha tudom, nem lesz jó vége. Ennek nem lehet jó vége, Levi.

– Egy háború áldozatokkal jár, ezt a vak is tudja, Eren.

– És mit gondolsz, mi lenne a legnagyobb áldozat? – Eren a barátaira gondolt. Ha meg akarod menteni Mikasát és Armint… Ezek szerint velük fog történni valami? Armint már így is majdnem elvesztettem… Ymir átkának köszönhetően pedig… Nem fog sokáig élni. Vajon a legnagyobb áldozat… Vajon…

– Ne töprengj túl sokat, az ostobaság nem tesz neked jót, kölyök.

– Igen, de…

Eren. – Levi a szavába vágott. – Néha legszívesebben erővel szedném ki belőled az információkat. Gyűlölöm, hogy titkolózol. Hogy szórakozol.

– Én nem szórakozom – felelte erre a fiú csendesen. – Én… Túl sokat tudok.

– Én pedig túl keveset.

– Sajnálom.

Nem mondhatom el, Levi… – hajtotta le a fejét. Vannak dolgok, amikről még nem beszélhetek. MÉG nem. De a megfelelő időben, a megfelelő helyen… Amikor befejezzük a küldetést… Akkor meg fogod érteni, és akkor minden kérdésedre választ adunk. Mindannyian. Apa, Kruger, Frieda… Ymir. Mindannyian, akik idebent vannak. Mert itt vagytok… nem igaz? Mert ti… mindig is itt lesztek… Mert én majd…

Idegesen felsóhajtott, aztán a következő pillanatban… mintha tényleg elvesztette volna a józan eszét. Fogak koccantak, egymásnak ütődött a homlokuk, ahogy vadul Levi szájára hajolt. Keze remegett, kapkodott, mégis lerángatta Levi alsóját, és valahogy addig ügyeskedett, míg a sajátjától is valamennyire megszabadult; a térdéig húzta, éppen elég volt annyi, hogy kiszabadítsa magát.

– Levi… – nyögte a férfi nevét, mire az felmordult. – Kérlek…

De vajon mire is kérte?
Eren az összefonódó ujjaik táncát figyelte, ahogy a merevedésükön dolgoztak. A kezében érezte Levi duzzadt farkának pulzálását, és amikor előrelökte a csípőjét, hogy a sajátja is mellésimuljon, felhördült a gyönyörtől. Remegett a teste, legfőképpen a combja, ahogy szélesre tárta. Egyik karjával Levi nyakát karolta, aztán csakhamar az ágytámlának préselődött a hátával, Levi meg mohón falta és harapta az ajkát, a nyakát, a kulcscsontját – jóformán mindenét.

A mozdulatok lelassultak – felnyögött, mikor Levi a csuklója köré fonta erős ujjait, majd mindkét karját a feje fölé emelve, gyakorlatilag félig az ágytámlába, félig a falba passzírozva csókolta türelmetlenül.

– Ne gondolkodj! – hangzott az utasítás egy morgás kíséretében. – Soha többé ne gondolkodj! – Válaszképp átkulcsolta Levi csípőjét a lábával, s előrelökve magát, hozzádörgölőzött a férfihoz. Nem fogok.

Ez újabb hördülést eredményezett, amibe nyögés és sóhaj keverékébe torkollott, mikor Levi megszívta a nyakán levő érzékeny bőrt, kékeslilába hajló nyomot hagyva maga után. Ujjai rátaláltak Eren mellbimbójára, gyengéden csippentették belé, morzsolgatták, míg teljesen meg nem keményedett a vágytól.

A legártatlanabb érintés is úgy hatott Eren testére, mintha felrobbantották volna benne a kéjt. Hátravetette a fejét, az pedig csak azért nem koppant nagyot a falban, mert Levi még idejében a tarkójára simította a jobbját, s az ütközés következtében feljebb csúsztatta, így elkerülhették az incidenst, majd a szájába csúsztatta a nyelvét, mozogni kezdett az övén. Megszívta az alsó ajkát, a foga puhán karistolta, örömmel fedezte fel szájának minden zugát, hogy aztán a felfedezést követően a fülcimpájába harapjon, leheletével addig borzongtassa, míg Eren csupán nyöszörögni tudott. Keménynek és nedvesnek érezte magát, rendkívül felizgultnak. Levi keze végigsiklott az előváladéktól síkos hosszán, újra a kezébe vette őt, meg a saját férfiasságát is, és ahogy fel-le mozgott rajta, egyre hangosabb sóhajokat váltva ki Erenből, a fiú hajszálnyira volt attól, hogy a férfi markába élvezzen.

Levi! – nyögte a nevét hangosan. – Levi… – Sóhajtásba torkollott, Levi nedves csókokat nyomott a fülére, ő pedig összeszorított szemmel mozgatta a csípőjét. A súrlódás csodálatos volt, a péniszük egymáshoz simult, megrándultak, mikor Levi a kezébe vette őket. Az ujja elidőzött Eren gyöngyöző makkján – a simogatás sikamlóssá vált tőle, könnyedén csúszott rajtuk a keze, mindketten élvezettel nyögtek.
– Látod? – zihálta Eren. – Látod, mennyire egyszerű? – Látod, mennyire egyszerűen tudjuk egymást szeretni? Ezt kérdezte igazából, és Levi megértette. Vággyal a szemében bólintott, és amikor tovább simogatta a merevedésüket, mindvégig állta Eren tekintetét.

Nem egyszerre élveztek el, de nem volt baj. Eren igazából annyira remegett már, hogy aligha tudta volna tovább bírni. Már akkor az önkívület határára sodródott, amikor Levi épphogy ráfogta az ujjait, de amikor egy kicsit eleresztette, és a keze a puha heréjére siklott, az ujjai pedig a combja közé simulva utat találtak a bejáratához, még mélyebben nyögött fel. Csak gyengéden cirógatták odalent, ám már ezek a finom, ártatlan érintések is elegendőek voltak ahhoz, hogy hirtelen még többet akarjon, s hirtelen még jobban felizguljon. Nem hatoltak belé, csupán ingerelték a szoros izomgyűrűt, és így még inkább a testében akarta tudni őket. Felnyögött, a nyögés pedig éles valamibe, valamiféle türelmetlen sikoltásba csapott át; Levi szája után kapott, a nyelvével táncolt a nyelvén, kiélvezte az ajkának ízét.

Az orgazmusa nem érte váratlanul, az intenzivitása viszont igen. Hosszasan élvezett el, hosszasan és pokolian erősen, a farka még azután is megrándult, hogy teljesen összemocskolta az ágyneműt és Levi markát is. A gyönyör pillanatában csak arra tudott gondolni, hogy mennyire őrülten jó lett volna, ha azok az ujjak csak egy kicsit, csak egy iciri-picirit a testébe siklanak… Megborzongott, előredőlt; lehunyt szemmel ezúttal Levi állára csókolt, sóhajtva, az ajkát nedvesítve húzódott el.

– Levi – sóhajtotta elégedetten. A férfi a vállára hajolt, fogával a bőrébe harapott, aztán ő is sóhajtott, a tenyerén a saját meg Eren ragadós nedvessége csillogott. Lusta csókolózásba kezdtek, amikor pedig befejezték, Eren az ágyra könyökölt, nézte Levi meztelen alakját, amint megtisztította magukat, és valahogy kirángatta alóla a lepedőt, hogy kimossa. Mrs. Grice-ra bízni igencsak kellemetlen lett volna; egyiküknek sem akaródzott visszaélni Falco családjának vendégszeretetével, pláne, hogy tényleg szükségük volt egy biztonságos menedékre, amíg Liberióban időztek.

Végigdőltek a tiszta ágyon, Eren a hajával babrált, az ujjára pödörte a hosszát, a vágáson gondolkodott.

Még nem – mondta magának. Még egy kicsit várnom kell vele. Még akkor is… ha pont ez az, amit nem tehetek. Nem várhatok túl sokáig…

Rohamos tempóban nőtt, olykor zavarta is már a hossza. Levi felkönyökölt, szótlanul nézte őt, semmit sem kérdezett, abbamaradt a faggatózása. Türelemmel várt, és Eren tisztelte érte, mert tudta, mennyire nehezében tellett megállni, hogy ne szedje ki belőle nyers erővel mindazt, amit tudni szeretett volna.

Túl sok a titkom – húzta el a száját keserűen. Túl sok teher van a vállamon, amióta csak tudom az igazságot. Kérlek, bocsáss meg, amiért türelemmel kell várnod, hogy valóra váltsam a terveimet, és pontot tegyek a történet végére.

Összeszorította a szemét, lassan fújta ki a benn tartott levegőt. Levi megérintette az alkarját, lejjebb csúsztatta a kezét; rászorított az ujjaira, majd ő maga is a pihenést választhatta a hangok alapján. Eren nem tudta biztosra, nem merte kinyitni a szemét. A sötétséget látva a gondolatok is csak úgy pörögtek az elméjében.

Az emlékek…

Az álom…

Valamikor elnyomta.

Ezen az éjjel megint különöset álmodott, az óriása emlékeiben utazott. Saját magát látta kisgyerekként, ugyanakkor tisztában volt vele, hogy mégsem ő az. Ugyanazt a nevet viselték, mégpedig Grisha akaratából: Eren Kruger szakasztott másaként élt egykor, és a maga apja kezét szorongatta. Ahogy az álom változott, ez a férfi, akinek Eren nem láthatta az arcát, ám sejtette csupán, kire hasonlított, a szeme láttára vált a lángok martalékává, Kruger pedig könnytől maszatos arccal rejtőzött el, míg a hatóság tagjai el nem vonultak.

– Eren… – szólította meg aztán az egyik alak, mégpedig az, amelyik elsőként nyitotta fel a lángoló szoba ajtaját, s hozta ki rongyba csomagolva Eren Kruger remegő testét. – Emlékszel rám? Egy kicsikét emlékszel rám, fiam? – kérdezgette tőle gyengéden. – Találkoztunk néhányszor még kiskorodban, de…

– Mr. Azumabito – suttogott Eren Kruger. Tágra nyílt a szeme, felismerés fénye csillant meg benne. Persze, hogy emlékezett! Hogyne emlékezett volna! De mit számított már, mire emlékezett? A forróság még mindig égette a bőrét, a szívéig hatolva hagyott rajta nyomot, hogy soha ne felejtse el azt a napot, amikor emlékeztetőt kapott. – Hogy… jutok… haza? – kérdezte remegve, majd, mint aki észbe kapott, keserűen így folytatta: – Hideg van… Többé nincs hova hazamennem. – Ráeszmélt a fájó igazságra, a könnyei szüntelen csorogtak le kormos arcáról. A kétségbeesés szélére sodródva hirtelen nem tudta többé, hogy mit tegyen. Merre menjen? Hova menjen? Mi lesz most vele?

– Tessék. – A kislány odalépett hozzá. A haja a válláig ért, az éj nyomott rá szelíd csókot, olyan sötétnek látszott, s csupán a gomb ruháján tűnt ki valamelyest az éjszaka sötétjében. Finom vonású, kedves arcú lány volt; éppolyan, mint az apja, meg azok a férfiak és asszonyok, akik velük tartottak a Kruger család otthonába. Egytől egyig, kivétel nélkül egyformák, mintha valamennyien testvérek lettek volna. Eren tudta, hogy azért, mert mindannyian Hizuru népéhez tartoztak.

A kislány Mr. Azumabito gyermeke lehetett, az ő kezét szorongatta egészen addig, míg össze nem szedte a bátorságát, hogy eleressze, s Erenhez lépjen. Azelőtt sosem találkoztak, csak hallott róla. A kislány… Mit is mondtak, hogy hívják?

Kiyomi?

Letekerte a nyakáról a sötét sálat, félszegen mosolygott, miközben eligazította Eren nyaka körül.

– Így már jobb, igaz? – kérdezte; a hangja halkan szólt, csilingelt. Egymásra néztek, Eren mély hálával a szemében, aztán Mr. Azumabito is csatlakozott hozzájuk, kedvesen, bátorítóan veregette meg a hátát; fejével a kanyargó út felé intett.

– Gyere, Eren – hívta. – Mától velünk fogsz lakni.

Egy teljes évig velük maradt.

** * **

Falco kora hajnalban lármázta fel őket, remegett az izgatottságtól.

– Most! – szólt sürgetően Eren karjába kapaszkodva. – Ha beszélni akar vele, Mr. Kruger, most kell jönnie! – erősködött, mire Eren talpra ugrott. Reszkettek az ujjai, ahogy begombolta magán az ingét, Falco meg az ágyra ugorva lábujjhegyre emelkedve segített neki eligazítani a karszalagját.

– Ahhoz az asszonyhoz még? – faggatta Levi, miközben felült az ágyban. – Ki az a nő? Miért olyan fontos neked?

– Talán jobb lenne, ha nem jönnél velem. – Eren hátrasandított a válla fölött; csak ennyit mondott.

Levi felrántotta a szemöldökét.

– Eren… – kezdte, a fiú azonban elfordult tőle.

– Kész vagyok – jelentette be. – Mehetünk, Falco!

– Eren!

– Maradj nyugton. – Eren felsóhajtott, halvány mosollyal az arcán nézett vissza rá. – Kérlek.

Miután behúzta maga mögött az ajtót, esküdni mert volna, hogy Levi utána vágott valamit.

** * **

– Elnézést kérek a barátom viselkedéséért. – Kiléptek a levegőre, Eren lemosolygott Falcóra. Kedvelte a kölyköt, és így még inkább vérzett érte a szíve, amiért belekeveredett ebbe az őrületbe. Na és persze, ha lehetett hinni az álmoknak, esélye sem volt, hogy anélkül keveredjen ki, hogy megkurtítsa egy kicsit az életét.

Azt szeretném, hogy hosszú és boldog élete legyen – gondolta. Azért kell küzdenem, hogy ez az álom ne váljon valóra.

De persze a körforgással borzasztóan nehéz volt dacolni. Lassan kétezer éve vívták a csatájukat, mégsem akart véget érni.

– Ugyan, Mr. Kruger. – Falco felmosolygott rá. – A barátja… nagyon csendes, inkább ez lepett meg. A stílusa… valahogy illik hozzá, azt hiszem.

– Ó, igen! – nevetett Eren. – Csendes… Nem szereti, hogy titkolózom, de tudja, hogy nem árulhatok el neki egyelőre semmit.

– Az álmaink miatt?

– Azok miatt is.

– Mi fog történni, Mr. Kruger?

– Beszélünk a hölggyel, akit említettem neked. – Ahogy rágondolt, elfogta az aggodalom. Vajon hogy fog lezajlani? Vajon… egyből felismerik egymást? Vajon… Annyi „vajon” és annyi „ha” volt! „Hogyan tovább?”, folyton ezt kérdezgette magától. – Ha pedig beszéltünk vele, össze fogunk gyűlni. Azért jöttem ide, hogy összegyűjtsem őket.

– Hogy megszerezze az erőket? – halkította le a hangját Falco.

Eren erre az ajkába harapott.

Titánok – mormolta. – Így hívtak bennünket.

Bárcsak… újra azok lehetnénk.

Lehunyta a szemét, megborzongott. Nem válaszolta meg Falco kérdését, de nem azért, mert nem állt szándékában. Bekanyarodtak a megfelelő utcába, megálltak a megfelelő ház előtt, s Eren előtt megelevenedtek a sosem átélt emlékek, a két kisgyerek, amint kiszaladt, ostobán a falakon túlra merészkedett.

Azon a napon…

Valamiért mindenkinek az életében akadt egy ilyen nap, amikor minden elkezdődött.

– Biztos vele szeretne beszélni, Mr. Kruger? – kérdezte Falco szorongva. – Azt mondják, elvesztette az eszét…

– Éppen ezért kell emlékeztetőt adnom neki – felelte erre Eren.

Falco nyelt egyet, majd bólintott. Hármat kopogtatott az ajtón, aztán hátralépett.

– Most várunk – közölte Erennel, mire az egykedvűen bólintott egyet.

Akkor várunk.

Odabentről csoszogás hallatszott, az ajtót résnyire nyitották csupán ki.

– Ki az? – szólt ki egy öregasszony. – Ki az?

Eren mély levegőt vett – „Ki is vagyok?”.

– Az unokád, mama – felelte végül. – Kérlek, nyisd ki az ajtót. Eren Jaeger vagyok.

Eren Jaeger.

Eren Jaeger.

Eren Jaeger.

Az ajtó kivágódott, a piciny, ráncos arcú asszony a szája elé kapta a kezét.

– Grisha? – suttogta döbbenten. – Hazajöttél?

Eren nagyot nyelt.

– Ő is vagyok – mondta, és finoman megérintette az asszony – a nagyanyja – megöregedett jobbját. A csontos ujjak az övéébe simultak, meglepő erővel szorítottak rá. – Az unokád is vagyok – ismételte el. – Eren Jaeger vagyok, Grisha fia.

– Eren… Jaeger…

A nagyanyja nehezen lélegzett, sípolva vette a levegőt. Szemét könny futotta el, majd félelem csillant fel benne, végül kemény dac. Megragadta Eren karját, és berántotta a házba, mikor az utca végében befordultak Marley első fegyveres emberei, akik minden reggel és este körbejárták az internáló tábort, hogy meglincseljék a tisztességteleneket. Falco sem teketóriázott sokat, gyorsan beslisszolt mellettük. Mrs. Jaeger bevágta az ajtót, majd levegő után kapkodva Eren felé fordult.

– Eren… – suttogta megrendülten. – Hát eljöttél hozzám…

– Persze, hogy eljöttem – mosolyodott el Eren. – El kellett jönnöm.

Mély levegőt vett, a hangja határozottan csengett:

– Kérlek, mama… Mondj el nekem mindent, amit eddig titokban tartottál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése