2019. június 5., szerda

Hírek a 118. fejezettel kapcsolatban [frissülő bejegyzés; manga spoiler (!)]

Legfrissebb információk: ezen a linken

Sziasztok!

Sikerült internet közelébe jutnom – meglepően gyorsan –, és valamivel le kell kötnöm magam, hogy átvészeljem ezt a nehéz időszakot... úgyhogy íme, a frissülő bejegyzés a manga 118. fejezetével kapcsolatban.

Így is tartom magamat a tervekhez: a fordítást azután kezdem el, hogy kijött a hivatalos fejezet, úgyhogy valamikor jövőhéten lehet rá számítani.
Szerk.: A nem hivatalos angol fordítás már elérhető (az alapján végül is nekiláttam a fordításnak, de a hivatalos fordítás alapján javítom majd a fejezetet, és úgy küldöm szerkesztésre).
Szerk. 2.0: Nyersfordítás már kész.
Fejezetcím: Alattomos támadás.
Szerk. 3.0: Jelenleg dolgozom a hivatalos fejezet alapján a fordításon, a héten még vár rám egy vizsga, így valószínűleg csak péntek-szombat körül fejezem be a fordítás részét. Ezek után kerül szerkesztésre/tisztításra a fejezet, és onnantól kezdve már nem rajtam múlik.

JÓ HÍR: a fejezetek most már tényleg javításra kerülnek. Végre jelentkezett egy nagyon lelkes szerkesztő/tisztító – itt is nagyon köszönöm a segítséget ^^  –, úgyhogy hamarosan minőségi fejezeteket fogtok kapni. ^^ Első körben a 90+ fejezetek fognak javításra kerülni (addig én haladgatok a többi fordításával, plusz a meglévő fordítások javításával), illetve a korábban fordított doujinshi is javításra kerül majd.

Before the Fall 25. fejezet várhatóan szintén jövőhéten fog érkezni. Egyelőre komolyabb érdemi munkára nagyon nincs időm, rengeteg az elintéznivaló, és kicsit helyre kell jönnöm lelkileg a héten.

És akkor a SPOILEREK, hogy ne unatkozzatok, amíg fordításra kerül:
Armin arról beszél, hogy amióta Yelena és Eren beszélgettek, azóta Erennek nincs más választása, minthogy mindezt csinálja. Biztos benne, hogy Eren csak megjátssza, hogy Yelena szövetségese, és a Remegést használva megmenti majd a szigetet.
Mikasa nem tudja eldönteni, hogy Eren hazudott-e vagy sem, amikor a 112. fejezetben beszélgettek; a sálját szándékosan hátrahagyja. Onyankopon megjelenik, és Arminék segítségét kéri – némi vitát követően megindulnak, hogy beszálljanak a csatába.
Colt és Gabi elhatározzák, hogy kiszabadítják Falcót, de addigra Falcóékat kiengedik a többiek, Nile pedig odakíséri Colthoz és Gabihoz a fiút. Colt nem érti, Gabi hogy bízhatott meg egy szigetiben, mire Gabi végre kimondja, hogy most már érti Reiner érzéseit, és hogy ezen a szigeten soha sem éltek ördögök, csak emberek. Falco, mivel tudja, hogy benne van Zeke gerincvelői folyadéka, érzi a végét, és szerelmet vall Gabinak. Elmondja neki, hogy azért akarta átörökölni a Páncélos Óriást, hogy Gabinak hosszú élete legyen, hozzámenjen feleségül és boldogan éljenek. Gabi válaszul letépi a karszalagot Falco karjáról.
Eközben a csatában Pieck és Galliard is komoly sérülést szenvednek, majd Magath hadnagy sikeresen eltalálja Zeke-et, aki így lezuhan a fal tetejéről.
Levi, Hanji és Annie nem szerepelnek a fejezetben.

NÉHÁNY IDÉZET A FEJEZETBŐL:

„Eren egyenesen a Pokolba vezet bennünket.”
„Bízom benned, Armin.”
„Ez a hely nem gyerekeknek való. Menj haza.”
„Nem voltak ördögök… (...) Csak emberek voltak.”
„Eren… Mindjárt itt az idő.”

6 megjegyzés:

  1. Levi-ról még mindig semmi, hihetetlen xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk, ha abból indulunk ki, hogy Annie-ra mennyit kellett várni, hogy lássuk... Áh, már nem is reménykedem semmiben, az utolsó fejezetben kapunk egy panelt róla, aztán kész. :D

      Törlés
    2. xD. Lehet, hogy annyi idő fog eltelni, hogy végűl egy titán alakjában fogjuk meglátni. Az a gondolat van a fejemben, hogy Hanji ugy menti meg Levi-t, hogy agyatlan titánná változtatja. Arra a célra, hogy ha elkapnak valakit, akkor Levi ellophatja a titán erejét. Ezzel újjá születve :D. Hanji-ből ezt kinézném, mivel oda van a titánokért xD

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szia! :) Írtam neked egy e-mailt, remélem nem veszed tolakodásnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Dehogy vettem annak, ne aggódj emiatt! Most kicsit el vagyok havazódva, de igyekszem rá estefelé válaszolni. ^^

      Törlés